“Scooterongeval schuld politie”

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

“Scooterongeval schuld politie”

Ernstig gevalletje afschuiving schuldvraag.

0

Reacties (9)

#1 Bismarck

Volgens haar hadden de agenten de achtervolging moeten staken toen ze zagen dat de jongens tegen het verkeer inreden “om zo anderen en mijn broertje en zijn vriend niet in gevaar te brengen. ?

Verder commentaar lijkt me overbodig.

#2 Teun

Bi-zar.

Ook deze zin:
”Zijn probleem is dat hij met de verkeerde jongens omgaat die scooters en fietsen stelen. Hij heeft een wajong uitkering en zijn IQ is maar 60. Dus maakt hij verkeerde keuzes. Zijn vriend had die avond veel geblowd en was stoned. Mijn broertje is verder echt een lieve, teruggetrokken jongen en vader van een éénjarig kindje.”

Misschien is dat wel zo, en het verhoogt inderdaad wel de zieligheidsfactor, maar hoe haal je het dan als familie in godsnaam in je hoofd om eerst het ziekenhuispersoneel en daarna een redacteur bij de Gelderlander te bedreigen om vervolgens te zeggen: “ach ja; misschien waren we wel een beetje emotioneel. Logisch, toch?”

De Roze Horde heeft een mirror waar de eerste reactie onder het artikel ook is meegenomen: mooie reactie.

#3 Rob

Eigenlijk zijn zij zelf de grootste slachtoffers. Arme jongens.

#4 pedro

Als ik dit zo lees, komt het iq van de rest van de familie ook niet ver boven de 60 uit. Die scooterboy was misschien nog wel de slimste van het stel….

#5 Bismarck

@2: 18 jaar, IQ van 60, uitkering en een kind, dat is inderdaad zorgelijk.

#6 sander_1583

@5; dat is inderdaad aan de orde van de dag.

#7 pedro

@6: volgens je onderbuik of heb je bewijzen?

#8 zmoc

De opmerking over de politie-is-de-boosdoener is niet alleen dom, hij is dubbeldom. Ik citeer het ALLEReerste nieuwsartikel over deze zaak: “Er was geen sprake van een achtervolging door de politie”.

Wist u trouwens dat een beetje gorilla een IQ hoger dan 60 heeft indien gemeten op de menselijke IQ-schaal (ja zo’n meting is duscutabel, dat weet ik ook wel:P)? 60 is echt heel erg laag. Deze jongen kan en zal de ernst van de zaak nooit begrijpen. Het lijkt me dan ook behoorlijk waarschijnlijk dat hij – zoals zijn zus zegt – zich laat meeslepen door verkeerde vrienden, zoals mensen van een dergelijk verstandelijk niveau vrijwel altijd zullen doen als er onvoldoende toezicht wordt gehouden.

Neemt niet weg dat zo’n beetje ieder lid van de familie inmiddels wel heeft laten zien van wat voor hout ze gesneden zijn. De racistische conclusie ligt derhalve wel een beetje voor de hand, alsmede de daarmee samenhangende conclusie over de oorzaak van de verstandelijke beperking(en).

#9 Joost

60 is zwakzinnig. Ik denk dan ook dat dit een “figure of speech” is. Als hij werkelijk zo’n laag IQ heeft dan zal geen rechtbank hem veroordelen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*