Pierre Kartner beslist persoonlijk deelnemer songfestival

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Pierre Kartner beslist persoonlijk deelnemer songfestival

Ik wil een overtreffende trap voor gênantst.

0

Reacties (10)

#1 Teun

“De uitzending verliep zeer chaotisch doordat de vakjury zowel de meidengroep Loekz als Sieneke twee stemmen gaf en het publiek massaal op Vinzzent had gestemd.

[…] ‘Ik vind dit echt heel erg vervelend’, zei Pierre [Kartner], nadat hij eerst ‘subtiel’ had duidelijk gemaakt dat Peggy zijn persoonlijke voorkeur genoot.”

Kortom: het publiek wil kandidaat A, de jury kanidaat B of C en de schrijver van het liedje, die kandidaat D wil, moet tussen B en C kiezen. Begrijp ik dat goed?

Ik begreep ook dat de verschillende kandidaten ‘pupillen’ van types als Frans Bauer en Marianne Weber zijn. Dan zal het ook wel weer bij een nationaal songfestival blijven…

#2 Rob

Dat meisje dat heeft gewonnen ziet eruit alsof ze uit de Marianne Weber home video komt wandelen. Jezus, wat is dat kind opgemaakt als een oubollig trutje.

Europa ziet graag Lordi en wij sturen een Marianne Weber kloon. Dat is gewoon te grappig :)

#3 Wendy

Pierre wilde niet eens stemmen, maar hij moest. de organisatie had het terug moeten geven aan de jury. zij hadden uiteindelijk moeten beslissen.

Nu krijgt Pierre weer de schuld. erg sneu voor die man.

#4 Rob

@3 Wie neemt hem dan iets kwalijk?

#5 anita

juig niet te vroeg er is iemand op de site vinzzent een petitiebegonnen want het publiek wilde vinzzent en vinden dat zij daar recht op hebben dus gaan ze de strijd an om sieneke de troon aftepakken dat word nog een leuke soap maar de kat naar george baker van piere was heerlijk.

#6 liesbeth

ik ga voor Vinzzent jammer dat het zo moest gaan

#7 Bismarck

@1: Tja dat was de afspraak vooraf: 4 juryleden met ieder 1 stem en 1 stem voor het publiek. Dus Vinzzent (waarom schrijft hij zijn naam zo ontzettend fout?) had gewoon 1 stem, en die andere 2 ieder 2. Dus daartussen was een tiebreak nodig en het protocol schreef voor dat daarvoor Vader Abraham moest zorgen. Die was daar niet gelukkig mee (want ze waren beiden niet zijn favoriet).

@3: Die optie bood van Kasbergen ook, maar toen hij dat hoorde besloot Vader Abraham alsnog (met duidelijke tegenzin). Ergens ook wel logisch, want de jury zat in een dead lock (2 voor de ene en 2 voor de andere) en was er dus waarschijnlijk niet uitgekomen. Beter hadden ze het publiek weer de stemkastjes gegeven en tussen de twee overgebleven opties laten kiezen.

Maar goed, het was wel vermakelijke TV (met live zowel een opstandige Vader Abraham als een opstandig Vinzzent scanderend Tros-publiek). Volgend jaar zelfde format graag, maar dan met Geer & Goor als liedjesschrijvers, wordt het helemaal top.

#8 Arnoud

Wat een amateurisme van de Tros om niet wat beter voorbereid te zijn op een gelijke puntentelling na jury en publieke stemmen. Wel prachtige tv overigens. Die vertwijfeling van Yolanthe Cabau van Kasbergen was ook subliem. Jammer dat Pierre Kartner uiteindelijk geen muntje wilde gooien om de winnaar aan te wijzen, zoals hij voorstelde.

Eigenlijk het enige dat ontbrak was dat Jan Smit erbij betrokken was.

#9 Bismarck

@8: Ja daarom zou je bijna bang zijn om suggesties tot verbetering op te schrijven (geef gewoon 10 punten per jurylid, 20 voor de schrijver en 1 voor elk procent van het publiek, dan is gelijkspel bijna onmogelijk en als je de goede volgorde aanhoudt is nooit iemand anders dan het publiek “het schuld” als “de verkeerde” blijkt te zijn gekozen).

En ja Sieneke is een enorme bakvis en kansloos op het Eurosongfestival, maar we zijn toch al jaren laatste plaatsen gewend. Bovendien is het festival al jaren één groot etno-nationalistisch feest.

#10 Martijn

Dat het publiek voor Vinzzent was zegt niet zoveel, behalve dat hij er het best in is geslaagd zijn achterban in de zaal te krijgen.

Verder is het liedje natuurlijk volkomen kansloos. Bepaalde delen van de bevolking in Nederland, Duitsland en België houden erg van die stijl, verder helemaal niemand. Dit overigens niet ten nadele van Sieneke, die zo te horen wel kon zingen, en Kartner, die hoorbaar erg zijn best heeft gedaan op het arrangement. Alleen is de kritiek niet daarop zoals hij schijnt te denken, maar op hopeloos onhippe stijl. Maar ja, die heel Sterren.nl-kliek zit zo in zijn eigen wereldje met devote fans en eigen radio- en tv-zenders dat ze dat niet door lijken te hebben.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*