Zaak Hofstadgroep moet over

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (4)

#1 Teun

Volgens het hof in Den Haag kon daarvan alleen sprake zijn als de uitingen zijn gericht tegen kwetsbare minderheidsgroepen, en niet tegen ongelovigen in het algemeen. Die uitleg vindt volgens de Hoge Raad geen steun in de wet.

Huh; Dus als je tot een minderheid behoort, dan kun je roepen wat je wilt?!? Geldt dat dan ook voor andere minderheden, bv wat seksuele geaardheid of leeftijd betreft? Maak je borst dan maar nat, baby-boomers!

#2 Teun

correctie@self: de Hoge Raad vindt dat ook raar en heeft nu het vonnis van het hof vernietigd.

#3 Bismarck

Oh ik dacht de crux meer zat in de definitie van een terroristische organisatie. Die criteria zouden “te strikt” gehanteerd zijn. Daar maakte ik me nogal zorgen om, want ik vond de omschrijving die het OM hanteerde juist bijzonder gevaarlijk ruim.

#4 pedro

Volgens mij is dit slecht nieuws voor GW´s proces. Straks pleegt een volgeling van Custers een aanslag en wordt GW´s eenmanspartij daarvoor aan het kruis genageld… En ook dat zou overigens imnsvho foutief zijn. Maar ik ben dan ook van mening, dat de Hofstadgroep geen terroristische organisatie was, maar eerder een los verband van wat misleidde pubers met een zeer radicale inslag, die in de nadagen van de moorden op Pim en Theo als zondebokken zijn gebruikt. Berbertje moet hangen en als er geen Berbertje is, maken we er wel een. Maar dat is alleen maar mijn mening. Ik ken niet de hele zaak, heb me daar nooit heel erg in verdiept en kan daar ook niet echt over oordelen dus. Het enige, dat ik echt van deze zaak weet, is dat er politiek grote druk uit is geoefend om tot een veroordeling te komen. Dat hebben we in de media dagelijks kunnen ervaren. Iedereen wist bij wijze van spreken al van het bestaan van de Hofstadgroep, voordat de leden van die groep van dat bestaan af wisten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*