Vijf adviezen voor de i-samenleving

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Digitaal-maatschappelijke organisaties doen dringende oproep kabinet.

Zes toonaangevende digitaal-maatschappelijke organisaties roepen een nieuw kabinet op om een interministerieel digitaal topteam in te stellen zodat overheid, burgers en bedrijven voorbereid zijn op nieuwe technologische ontwikkelingen en waarmee het kabinet een eenduidig, consistent beleid kan uitvoeren dat is gebaseerd op mensenrechten en innovatie.
Verder bepleiten ze de bescherming van digitale grondrechten, onder andere door geen wetgeving te introduceren waarmee digitale versleuteling wordt verzwakt. Ook adviseren de organisaties de formatie-onderhandelaars ervoor te zorgen dat het nieuwe kabinet werk maakt van digitale transparantie waarbij actieve (digitale) openbaarheid het uitgangspunt is en het recht op informatie kan worden afgedwongen.

Daarnaast heeft het nieuwe kabinet de taak om het auteursrecht te moderniseren zodat het voldoet aan de eisen van de digitale tijd. Voor dit alles zijn investeringen nodig in kennis, bewustzijn en vaardigheden met betrekking tot digitale technologie zodat de overheid sneller kan anticiperen op nieuwe ontwikkelingen en mensen technologiewijs zijn.
 

0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*