SG-café zaterdag 18-04-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zaterdag 18-04-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (50)

#1 Joop
#2 Le Redoutable

Nationalisatie inkoop zorg geen succes. Terwijl de ambtenaren nog aan het vergaderen zijn over verdeelsleutels, heeft de commerciële sector het probleem al zo goed als opgelost:

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/in-het-mondiale-gevecht-om-mondkapjes-heeft-nederland-al-een-paar-ronden-verloren~b3bd0232/?referer=https%3A%2F%2Fwww.volkskrant.nl%2F

#Schoenmaker blijf bij je leest

#3 Le Redoutable

#1 “Het zal wel” en “iets is beter dan niets” zijn niet echt lekker wetenschappelijke argumenten. Als je als microbiologe niet eens kan beredeneren of zo’n virus wel of niet door een zakdoekje voor je mond heen kan komen hou je mening dan voor je. Zo krijgt de wetenschap nu een slechte naam.

#4 beugwant

@3: Ik ben geen fan van Hertzberger, maar ze pretendeert in die column ook niet de waarheid in pacht te hebben.
Voor mezelf krijg ik ook steeds meer het idee dat de officiële lijn vooral gemotiveerd is door het gebrek aan spullen en dat het enorme geklungel in het aanlooptraject (dat jaren geleden al begon toen er zo gehakt moest worden in het zorgbudget) zoveel mogelijk gemaskeerd dient te worden.

Wat mij betreft zetten ze de besmette VVD-stemmers in een kooi waar ze kunnen uitzieken, zodat de beperkte zorgcapaciteit gebruikt kan worden voor mensen die er niet voor gekozen hebben.

#5 Co Stuifbergen

@2: Dus er zijn nu voldoende mondkapjes?
Dat is goed nieuws!

Kan het bedrijfleven ook even het tekort aan testen oplossen?

#6 6822

Hertzberger is met deze column even irritant als grappig. Was zij het niet die nog geen mensenleven geleden op basis van wetenschappelijke argumenten zeer smalend die mensen aan de kant schoof die wat terughoudend zijn in het gebruik van E-nummers in hun eten, op basis van het feit dat die mensen onwetenschappelijk paranoïde waren?

#7 beugwant

Het wekt de indruk dat het Kabinet goed dichtgeritst in de zak van de verzekeraarslobby zit. Tal van evenementenorganisatoren, o.a. Mojo Concerts, ‘mogen’ nu nog niet uitspreken wat iedereen allang al weet: dat eigenlijk àlle festivals worden afgeblazen. Ze moeten wachten op een overmacht zoals een bevel van hogerhand, anders keert de verzekering niet uit. En hoe verzekeringen zich op dat punt het liefst gedragen, kan iedere oom je op zo’n verjaardag-in-een-kring je vertellen…

#8 6822

@7: Tegelijkertijd is iedereen die stiekem nog hoopt dat zijn/haar 50000+ festival van zeer binnenkort tóch doorgaat, eigenlijk ook wel te dom om een gat in de sneeuw te pissen.

#9 Bookie

Gisteren bij op1 en ook in eerdere programma’s hoor je mensen uit de podiumkunsten beweren dat de culturele sector 3,7% bijdraagt aan de Nederlandse economie. Daarom zou de 300 miljoen maar een schijntje zijn.
CBS:
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/29/bijdrage-cultuur-en-media-aan-economie-3-7-procent

Het gaat dan om cultuur en media waar ook de reclamewereld, radio, TV etc onderdeel van is. De 300 miljoen is beter bekeken bedoelt voor zo’n 5% van die 3,7%, oftewel zo’n 0,2%. In die 0,2% zitten al de normale subsidies en ook de opbrengst voor buitenlandse artiesten.

John van Eerd had gisteren wel gelijk dat het raar is de het merendeel van de 300 miljoen naar al gesubsidieerde instellingen gaat. Zijn percentage lijkt mij nepnieuws.

#10 Frank789

@1: Ik ben benieuwd of het toenemend aantal mondkapjesdragers zich aan de 1,5 meter zal houden of zal zeggen dat dat voor hen niet geldt omdat ze immers een mondkapje op hebben.

#12 Judith

Heb allang 2 verschillende mondkapjes besteld, binnenkort komen ze hier toch bezorgen. Voor alle zekerheid, als de versoepeling vanuit Lockdown toch niet slaagt en Corona terugkomt, draag ik het pas wel. Nu helemaal niet, geen nut van, zovaak en elke dag rondwandelen hier en daar, mensen lopen je voorbij op kleine metertjesafstand. Niks te mankeren.
Ik zou van de week mondkapje zelf maken, maar kwam er maar niet uit, gewoon te druk en te lui. Morgen is mijn rustdag, misschien maak ik het wel met naaimasjiene.

Vooral niet te vergeten: Rosanne Hertzberger is microbiologe, heeft veel verstand van welke virussen ook ronddolen en onderzoeken. Zag haar ook heel braaf praten in TV programma Zomergasten met Janine Abbring; de éne naar andere verhalen kon ze het echt goed vertellen en zéér geestig, maar toch iets te voorzichtig dat voor iedereen alleen maar negatieve vergelijkingen neerkomt. Soms te geloofwaardig en toch te ongeloofwaardig, maar ze kan het toch beter weten als microbiologe.

Now something else:

Zoals ik hierboven lees, mogen we even van virutele Sargasso kaféé genieten, kletsen en hapjes eten:

Okay, Ken je bloedmooie maar zéér strakke streng-dominante face Anna Gimbrere, wetenschapsjournaliste?
Vond haar fantastisch mooi, te mooi om waar te zijn,
bijna te kreng en toch goh wat een meid, maar uhhhh….
die heeft hartstikke verhouding met Herman van der Zandt,
die presentator van Met het Mes op tafel, zelfs nu al samenwonen??? Natuurlijk goh wat beetje respect,
maar voor mijn onderbuikgevoel is er iets niet echt …..
want het combineert die stel toch bijna onmogelijk
want Herman van der Sandt vind ik echt oetL*L en “onder-de-duim-taalgebruik”, hufter en kwal. Ik snap echt niet wat die geniale Natuurwetenschapper in hem ziet. DjiiieeeZus !
Okay, ieders meug he?! Klets ik teveel? Nou dan, geef me virtuele hapjes, lol!

Hahaha

#13 beugwant

€8: Sinds de hoogtijdagen van Evert van Benthem en Henk Angenent is dat steeds moeilijker empirisch vast te stellen.
Misschien dat een gat in een inferieur papieren mondkapje nog wel lukt…

#14 Henk van S tot S

@12:
Koop een burka.
;-)

#15 6822

@13: Haha, klopt. Gat in een sorbet dan…..

#16 6822

@12: Zelfs in het café hier liggen niet de Prive en de Story op tafel.
Daarbij: Herman is ontzettend grappig. Anna is zeker niet bloedmooi.

#17 Judith

@14: Hahahaha!

;)

#18 Judith

@16: Ja, jullie praten wel over Rosanna Hertzberger, dat hoort in Privé en Story bladen….

In het begin was Herman echt kl**tz*k, maar later iets minder, alleen vrouwen deed hij wel alsof hij voor het zeggen mocht waar het eigenlijk niet thuishoorde, waarom zei hij dan niet tegen mannen? Nooit gezien.

#19 6822

@18: Ja joh, een wetenschapper die in het verleden zeer smalend heeft gedaan over onwetenschappelijke paranoïa en onderbuikgevoelens, maar nu zeer pontificaal de wereld op de hoogte houdt van haar hoog eigenste onderbuikidee dat de wetenschappelijke benadering van een maatschappelijk probleem een dedain jegens wat zij burgerlijke zelfredzaamheid noemt, inhoudt, hoort in de Privé thuis, maar een zogezegd bloedmooie dame waarvan het onvoorstelbaar is dat zij iemand leuk vindt die in jouw ogen een oetlul is niet?

#20 Hans Verbeek

@1: grappig dat zo’n microbioloog niets te melden heeft over haar eigen immuunsysteem dat haar al decennialang beschermt tegen virussen en bacteriën.
Zou ze in haar leven al eerder met een mondkapje hebben rondgelopen? En wanneer gaat ze het mondkapje weer thuislaten?

#22 Hans Verbeek

Omdat vorig jaar (of in 2018) peakoil plaatsvond, ben ik de documentaire Blind Spot (uit 2006) nog maar eens aan het bekijken.
Staat gewoon online: https://topdocumentaryfilms.com/blind-spot/

#23 Henk van S tot S

@22:
Meneer is weer in de olie.
Te veel wijn gehad?
;-)

#24 Frank789

@20: [ haar eigen immuunsysteem dat haar al decennialang beschermt tegen virussen en bacteriën. ]

Daar weet u helemaal niks van. Misschien is ze chronisch ziek, heeft ze reuma, aangevallen door het eigen immuunsysteem. Misschien is ze allergisch voor pollen, katten en pinda’s.
Waarschijnlijk is ze vaker verkouden geweest. En nog steeds of weer vatbaar voor tetanus e.d.

Echte bescherming betekent dat je nooit ziek wordt.
Ons zeer geavanceerde immuunsysteem is toch nog krakkemikkig genoeg om ziek te worden of zelfs te overlijden.

#25 Frank789

@23: Als je al 10 jaar de victorie voorspelt, dan mag je het toch ook wel eens gaan vieren?
Never waste a good crisis om net te doen alsof je voorspelling is uitgekomen.

#26 Hans Verbeek

@24:

Daar weet u helemaal niks van. Misschien is ze chronisch ziek, heeft ze reuma, aangevallen door het eigen immuunsysteem.

Precies, maar dat meldt zij allemaal niet en wekt daarmee de indruk dat ze gezond is. Ze zet de lezers daarmee op het verkeerde been.

Ons zeer geavanceerde immuunsysteem is toch nog krakkemikkig genoeg om ziek te worden of zelfs te overlijden.

Ook dat weet Herzberger, maar ook dat laat ze weg. Heb jij een idee waarom ze dat weglaat?

#27 Frank789

@26: Ik zie geen enkele reden waarom zij over haar eigen gezondheid openheid moet geven, noch waarom zij een uiteenzetting over het immuunsysteem moet houden.
Eerst vond u het nog “grappig”, nu schakelt u al over op verdachtmakingen.

[ … wekt daarmee de indruk dat ze gezond is. Ze zet de lezers daarmee op het verkeerde been. ]
Dus u weet dat ze ongezond is????

#28 beugwant

Een handhaver van de provincie die aan de grens stond, zei dat in een uur tijd al zestig Duitsers zijn doorgereden met het argument dat ze hun boot te water moesten laten.

Ik weet niet hoeveel Duits kapitaal er in die jachthavens ligt, maar dat kun je toch controleren? Begin met een belletje naar de havenmeester en laat iemand bij de jachthavens (of een populair winkelcentrum!) de kentekens nalopen. Dat kan klinken als vooroorlogse techniek, maar heus, zo simpel is het.
Aan de andere kant: waarom zou je controleren als je geen autoriteit hebt?

#29 Frank789

@28: Kledingtype controleren en kofferbak inspecteren op “boot-items”. Uiteraard staat er een foto van de boot op hun smartphone.

#30 Rigo Reus

@29: ‘sjibbolet’

#31 Hans Verbeek

@27: het is ook grappig als je mensen op het verkeerde been zet.
Ik neem de column niet zo serieus als anderen.

#32 Co Stuifbergen

@28: de marechaussee heeft in deze situatie geen autoriteit want Duitse toeristen mogen gewoon Nederland in.
Ze hoeven dus ook geen smoes over hun boot te verzinnen natuurlijk.

Het wordt hun alleen afgeraden om Nederland in te gaan.

#33 Hans Verbeek

@25: beter laat dan nooit.
Ik roep ook al tien jaar wat er in dit manifest staat
https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuur/manifest-van-170-wetenschappers-het-is-een-blunder-als-we-niet-groener-uit-de-coronacrisis-komen~b12864df/
Ik denk dat die wetenschappers wel een punt (of 5) hebben.

#34 Frank789

@31: U gaat niet in op de vraag of u wat weet van haar gezondheid, dus u weet niks, dus zet ze ook niemand op het verkeerde been.

[ Ik neem de column niet zo serieus als anderen. ]
Dat is in tegenspraak met uw (niet) antwoorden en het feit dat u er 3 reacties aan spendeert.

#35 Co Stuifbergen

@30: want moffen kunnen geen “sch” zeggen

https://www.youtube.com/watch?v=uWmMxzTKlcw

(al zocht ik eigenlijk het fragment waarin Rutger Hauer “sch… Rot op Lul! ” antwoordt)

#36 basszje

@23: De peakwijn is al geweest deze zaterdag ^^

#37 Bismarck

@35: Hoeveel Limburgers zijn er in die paniekdagen door Hollanders doodgeschoten? Sjeveninge, Sjeveninge, Sjeveninge. Nee, het lukt echt niet.

#38 Co Stuifbergen

@37: En “rot op lul” zal een Limburger ook niet uit zijn keel krijgen.
Zo brutaal zijn alleen Hollanders.

#39 Frank789

De orgie ten top: steun vragen voor duurbetaalde KLM piloten die de Nederlandse inkomstenbelasting ontwijken door in Spanje te gaan wonen en vervolgens CO2 spuwend tussen Spanje en Schiphol pendelen, en aan de andere kant geheel “volgens de regels” de laag betaalde uitzendkrachten naar huis te sturen zonder loon.

Het houdt niet op, niet vanzelf…

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2330909-kamer-ergert-zich-weer-aan-klm-nu-belastingontwijking-door-klm-piloten.html

#40 beugwant

@39:

Minister Wopke Hoekstra (Financiën) belooft het concern ook op dit punt aan te spreken.

Wel eens gedacht aan aanpakken?

Aan de andere kant: Als Spanje ‘ons’ in de EU of zo voor iets nodig heeft, kunnen die spekken eens overwegen hoeveel die 350 piloten voor hun in de schaal leggen.

#41 Frank789

@40: Zolang Nederland nummer 4 o.i.d. op de lijst van belastingparadijzen staat die helpen om Spaanse en Italiaanse belastingen te vergallen, zolang heeft Nederland weinig van Spanje te eisen.
Vergeet ook onze (deels belachelijke) expat-voordelen niet die ook wij aan buitenlanders verlenen.

#42 Co Stuifbergen

@40: We moeten van Spanje een bijdrage vragen om KLM te redden!

En we geven zelf het goede voorbeeld, want Nederland helpt ook bedrijven die zich hier vestigen om belasting te ontwijken.

@39: De minister kan van KLM natuurlijk vragen dat het zijn huishoudboekje op orde brengt, en dus personeelsleden de normale prijs gaat vragen voor privé-vluchten.

#43 beugwant

We moeten de spoorwegen ertoe zien te bewegen dat ze station Schiphol gewoon overslaan! Of met ons allen door de hekken rijden, de landingsbanen blokkeren en vragen of eisen dat we ook even belastingvrij kunnen tanken.

#44 Bismarck

@43: Sorry, ik ben geen boer met tractor, dus ik mag dat niet.

#45 Judith

@19 , 6822

Ach, je maalt ook om alle woordenschat heen, die je alleen voor jezelf van alle kanten kant-en-klaar oordeelt, zelf weten.
Daar maak ik echt grapje als ‘roddeltante met onderbuikgevoel’
die graag hapjes eet in jullie virtuele kafé, allemaal
voor de gein !!!!!
Want in het begin hadden sommigen hier ook zelf over Hertzberger, allemaal in blaaskake taal,
alsof jullie in eigen woorden ook tegen beter weten in hebben.
Hertzberger is zelf microbiologe, virus-kenner, kan het zelf wel beter weten, Ze is professionele deskundige in dit vak.
Ieder’s mening is niet alleen voor het gehele taal en k(r)ant en klaar hier.
Reacties elkaar respecteren ben ik er zeker voor,
maar zeker niet voor niemand een mes in de rug steken.

Al maakte ik zelf nogal uitdrukking over bloedmooie Anna Gimbrere, al bedoelde ik het ook niet letterlijk, zeker niet geschikt in roddelbladen voor hapjes eten bij jullie kafé.
Gewoon gel*l !
Mijn onderbuikgevoel zeg ik alleen maar als uitdrukking, gewoon F L A U W E K U L !
Gun Anna Gimbrere natuurlijk van alle geluk en iedereen ook met alleen in goede hart die verdient geluk te hebben!
Niks verkeerds mee.
En, Niet voor mijn ogen is hij oetlul, maar zo is hij anders wel als ik hem zo zie…dat is het dan! “Daar gaat hij weer in roddelbladen, denk je?!” Haha.

Wat heb ik lekker hapjes gegeten, dank je wel ‘T Sargasso Kaffeetje!

#46 Co Stuifbergen

@44: Het zou een interessant experiment zijn: tractor-trekken tegen een vliegtuig.

Ik herinner mij dat de boeren het uiteindelijk niet aandurfden om (station en bedrijventerrein) Schiphol te blokkeren, en ik denk dat ze dat goed inzagen.

#47 beugwant

@46: Zo’n experiment zal vooral van de ondergrond afhangen. Doe het in elk geval niet met een Eend.

Maar hoe pak je het aan bij bestuurders die bij alles dat vliegt meteen uit hun broek scheuren?

#48 Bookie

@39
Wat een gezeur.

Het zal hier voornamelijk gaan om de buitenlandse piloten van de KLM. Waarom zou je die moeten verplichten in Nederland te wonen met hun gezin?

#49 bolke

Moeilijk doenerij, een bedrijf krijgt alleen steun voor in Nederland woonachtige werknemers, klaar, probleem opgelost.

#50 Frank789

@48: [ Het zal hier voornamelijk gaan om de buitenlandse piloten ]

“De Amsterdamse fiscalist Erik Jan Peffer van Maguire Tax & Legal zegt dat hij om deze reden op vaste basis samenwerkt met een kantoor in Spanje. Dat regelt vanuit daar de zaken voor Nederlandse piloten. ”

En zelfs als het Spaanse piloten zijn, Schiphol is je werkgever, je uitvalbasis en je gaat daar voor te weinig geld CO2 spuwend naar toe vliegen en weer terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*