SG-café donderdag 23-02-2017

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van donderdag 23-02-2017. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (23)

#1 Emile M

De puzzel van deze tijd: hoe voorkomen we dat bedrijven die oog hebben voor duurzaamheid in de armen worden gedreven van gieren en gierigaards. Die vraag zou ik graag aan onze verkiesbare politici voorleggen. http://www.volkskrant.nl/economie/na-overnamebod-kraft-heinz-verandert-ongerust-unilever-radicaal-van-koers-alles-voor-de-winst~a4466043/

#2 Arjan Fernhout

Dat de moederpartij van de JOVD er beduidend andere standpunten op nahoudt tav belasting voor multinationals is duidelijk. Het standpunt van de PvdA is afhankelijk van de verkiezingsuitslag. NRC 1: Daarnaast is Dijsselbloem ook voorstander van verlaging. Hij hield de Kamer meermaals voor dat de vennootschapsbelasting omlaag moet „tot een concurrerend niveau”, ook expliciet in relatie tot het ontmantelen van de cv/bv-structuur.
(Uit: Nederland minder belastingparadijs, 22 febr. 2017)

NRC 2: Ondernemingen moeten de komende jaren meer belasting gaan betalen om het evenwicht tussen gewone Nederlanders en internationale bedrijven, en tussen werkenden en vermogenden, te herstellen. Dat schrijft minister Jeroen Dijsselbloem (PvdA, Financiën) donderdag in een opiniestuk in het Algemeen Dagblad. (Uit: Dijsselbloem: verhoog belasting bedrijven, 5 jan. 2017)

Wie hier, na het pleidooi van Jan Terlouw en jongerenpartijen

Het kabinet zal alles in het werk stellen om in internationaal verband te bevorderen dat multinationale ondernemingen niet minder belasting betalen dan het midden- en kleinbedrijf.

als potentiele PvdA-stemmer geen plaatsvervangende schaamte van krijgt ….

Stukje Heiner Flassbeck:
= PAUL JAY: But a lot of these corporations are sitting on mountains of cash.
HEINER FLASSBECK: They’re sitting on mountains of cash. That’s the main problem. It’s not they’re sitting on cash and they’re not investing so it seems. That is the problem we’re facing, and so far, any idea about cutting taxes for companies is absolutely crazy. It’s absolutely crazy in this very situation. The only thing that could be reasonable, but I’m very cautious, is to increase taxes for companies so that they get rid of those mountains of cash on which they’re sitting.
Trump’s Job Promises are Fiction – Free Trade is Fiction, Too

#3 gbh

He knew to much: Autopsy Report Reveals Russia’s UN Envoy Churkin Was Poisoned

https://t.co/mxEAfLcFjH

#4 rongvk

@1 Stemmen met je portemonnee heet dat. Politici kunnen dat net zoals iedere andere sterveling/consument/aandeelhouder doen ;-).

Unilever is gewoon een beursgenoteerde multinational, die gieren en gierigaards waarover je het hebt zijn de eigen aandeelhouders (in wiens armen ze al lang zitten).

#5 Emile M

@4: Ja dat is juist het probleem. Bij de huidige stand van wetgeving wordt dus iedere goedwillende multinational in de armen van vulture capitalists gedreven. Daar moet in Europees verband wat op verzonnen worden. Dat zal in de heffingensfeer moeten. Hoe precies zie ik nog niet. Vandaar mijn vraag in @1.

#6 McLovin

Naar mijn mening zijn we nu echt doorgeschoten; afreizen naar Syrie en dan 31 maanden de cel in….veroordeeld worden omdat je iets WIL gaan doen. Niet veroordelen op basis van wat je hebt gedaan. Heel helend vlak….ik blanke man koop een nieuw broodmes bij de HEMA; you are free to go. Ali koopt een broodmes bij de HEMA; gaat u maar even mee, u wordt verdacht van een aanslag plegen.

http://www.rtlnieuws.nl/nederland/nederlandse-syrieganger-martijn-n-krijgt-31-maanden-celstraf

#7 Bismarck

@6: De grap is dat als het hem gelukt was om Syrië te bereiken en hij zich daar had bedacht en daadwerkelijk was gaan meevechten, maar dan met de Koerden, hij daarna niet vervolgd zou worden.

#8 Robbert

@6: onzin. Nu is bijvoorbeeld het voorbereiden van een moord, of bankoverval, ook gewoon strafbaar, ook voor jou als blanke (of is het tegenwoordig witte?) man.

#9 Emile M

@8: Het ligt wel genuanceerder. Vergelijk de feiten eens met dit arrest:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Vrijwillige_terugtred_Eemskanaal

#10 Hans Verbeek

@8: en als je er alleen maar over nadenkt, zonder iets op papier te zetten? #thoughtcrime

#11 Henk van S tot S

lezenswaardig artikel over:
Wat is er eigenlijk mis met links zijn?

#13 Robbert

@11: uit de tweede alinea: want links staat voor vooruitstrevend.

De SP -toch een aardig linkse partij- is eerder vrij conservatief dan vooruitstrevend. Evenals de PvdA, ook niet een uitblinker als het gaat om progressiviteit.

#14 Bismarck

@13: Ik ben heel benieuwd waar dat conservatisme bij SP en PvdA volgens jou dan uit blijkt.

#15 Henk van S tot S

@13:
Zoek eens na wat conservatief is/betekend ;-)

#16 Co Stuifbergen

De mafia (“camorra”) rond Napels verdient goed aan het illegaal dumpen van afval, of het laten verbranden.
De lokale bevolking krijgt 30% meer kanker dan de rest van de bevolking.
Ook kinderen.

https://verhalen.volkskrant.nl/giftig-afval

Volgens Roberto Saviano was de mafia in 2006 al bezig om ook gif in Oost-Europa te storten.

#17 Henk van S tot S

Gesteggel met gifgrond ets dichter bij huis dan #16

#18 Bookie

@2
Het blijft irritant dat er ooit een vertaler is geweest die taxhaven voor taxheaven heeft aangezien. Voor inwoners is Nederland verre van een belastingparadijs.

#19 Frank789

@6: [ veroordeeld worden omdat je iets WIL gaan doen. ]

Hoeveel straf moet iemand krijgen die verregaande voorbereidingen treft om een pedofiel van kindertjes te voorzien?

Tuurlijk, ver gezocht, maar hoeveel straf moet iemand dan krijgen die verregaande voorbereidingen treft om oorlogsmisdadigers met raad en daad te gaan ondersteunen die krijgsgevangenen onthoofden of zelfs levend verbranden, die homo’s van hoge gebouwen gooien en die sexslavinnen verkrachten en verkopen?

#20 Hans Verbeek

Plaatje van de website van de NAM.
De gasdruk in het Groninger-gasveld is het afgelopen decennium zo’n beetje gehalveerd. Dat laten ze natuurlijk niet zien in het NOS-journaal. (het rode pijltje heb ik er zelf ingetekend)

[img]https://www1.picturepush.com/photo/a/15692693/640/2017/gasdruk2017.jpg[/img]

Gazprom to the rescue

#21 Spam

@19 Dat hangt af van hoe concreet de voorbereidingen zijn. Op een bankje tegenover de speelplaats van de plaatselijke basisschool gaan zitten is niet strafbaar. Thuis een kelder inrichten om langdurig tien kleine kindjes in vast te kunnen houden, met je bestelbusje naar die speelplaats rijden en dan op dat bankje gaan zitten wel.

#22 Henk van S tot S

@20:
Waarom zou de NOS dat statistiekje moeten vertonen.
De gevolgen ervan krijgen volop aandacht en dat is belangrijker dan een paar lijntje.
N.B.
De meeste mensen hebben voor wat meer begrip over deze materie aan een link als deze, dan aan een statistiekje met Gazprom reclame.
;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*