1. 2

  Dat de moederpartij van de JOVD er beduidend andere standpunten op nahoudt tav belasting voor multinationals is duidelijk. Het standpunt van de PvdA is afhankelijk van de verkiezingsuitslag. NRC 1: Daarnaast is Dijsselbloem ook voorstander van verlaging. Hij hield de Kamer meermaals voor dat de vennootschapsbelasting omlaag moet „tot een concurrerend niveau”, ook expliciet in relatie tot het ontmantelen van de cv/bv-structuur.
  (Uit: Nederland minder belastingparadijs, 22 febr. 2017)

  NRC 2: Ondernemingen moeten de komende jaren meer belasting gaan betalen om het evenwicht tussen gewone Nederlanders en internationale bedrijven, en tussen werkenden en vermogenden, te herstellen. Dat schrijft minister Jeroen Dijsselbloem (PvdA, Financiën) donderdag in een opiniestuk in het Algemeen Dagblad. (Uit: Dijsselbloem: verhoog belasting bedrijven, 5 jan. 2017)

  Wie hier, na het pleidooi van Jan Terlouw en jongerenpartijen

  Het kabinet zal alles in het werk stellen om in internationaal verband te bevorderen dat multinationale ondernemingen niet minder belasting betalen dan het midden- en kleinbedrijf.

  als potentiele PvdA-stemmer geen plaatsvervangende schaamte van krijgt ….

  Stukje Heiner Flassbeck:
  = PAUL JAY: But a lot of these corporations are sitting on mountains of cash.
  HEINER FLASSBECK: They’re sitting on mountains of cash. That’s the main problem. It’s not they’re sitting on cash and they’re not investing so it seems. That is the problem we’re facing, and so far, any idea about cutting taxes for companies is absolutely crazy. It’s absolutely crazy in this very situation. The only thing that could be reasonable, but I’m very cautious, is to increase taxes for companies so that they get rid of those mountains of cash on which they’re sitting.
  Trump’s Job Promises are Fiction – Free Trade is Fiction, Too

 2. 4

  @1 Stemmen met je portemonnee heet dat. Politici kunnen dat net zoals iedere andere sterveling/consument/aandeelhouder doen ;-).

  Unilever is gewoon een beursgenoteerde multinational, die gieren en gierigaards waarover je het hebt zijn de eigen aandeelhouders (in wiens armen ze al lang zitten).

 3. 5

  @4: Ja dat is juist het probleem. Bij de huidige stand van wetgeving wordt dus iedere goedwillende multinational in de armen van vulture capitalists gedreven. Daar moet in Europees verband wat op verzonnen worden. Dat zal in de heffingensfeer moeten. Hoe precies zie ik nog niet. Vandaar mijn vraag in @1.

 4. 6

  Naar mijn mening zijn we nu echt doorgeschoten; afreizen naar Syrie en dan 31 maanden de cel in….veroordeeld worden omdat je iets WIL gaan doen. Niet veroordelen op basis van wat je hebt gedaan. Heel helend vlak….ik blanke man koop een nieuw broodmes bij de HEMA; you are free to go. Ali koopt een broodmes bij de HEMA; gaat u maar even mee, u wordt verdacht van een aanslag plegen.

  http://www.rtlnieuws.nl/nederland/nederlandse-syrieganger-martijn-n-krijgt-31-maanden-celstraf

 5. 8

  @6: onzin. Nu is bijvoorbeeld het voorbereiden van een moord, of bankoverval, ook gewoon strafbaar, ook voor jou als blanke (of is het tegenwoordig witte?) man.

 6. 13

  @11: uit de tweede alinea: want links staat voor vooruitstrevend.

  De SP -toch een aardig linkse partij- is eerder vrij conservatief dan vooruitstrevend. Evenals de PvdA, ook niet een uitblinker als het gaat om progressiviteit.

 7. 19

  @6: [ veroordeeld worden omdat je iets WIL gaan doen. ]

  Hoeveel straf moet iemand krijgen die verregaande voorbereidingen treft om een pedofiel van kindertjes te voorzien?

  Tuurlijk, ver gezocht, maar hoeveel straf moet iemand dan krijgen die verregaande voorbereidingen treft om oorlogsmisdadigers met raad en daad te gaan ondersteunen die krijgsgevangenen onthoofden of zelfs levend verbranden, die homo’s van hoge gebouwen gooien en die sexslavinnen verkrachten en verkopen?

 8. 20

  Plaatje van de website van de NAM.
  De gasdruk in het Groninger-gasveld is het afgelopen decennium zo’n beetje gehalveerd. Dat laten ze natuurlijk niet zien in het NOS-journaal. (het rode pijltje heb ik er zelf ingetekend)

  [img]https://www1.picturepush.com/photo/a/15692693/640/2017/gasdruk2017.jpg[/img]

  Gazprom to the rescue

 9. 21

  @19 Dat hangt af van hoe concreet de voorbereidingen zijn. Op een bankje tegenover de speelplaats van de plaatselijke basisschool gaan zitten is niet strafbaar. Thuis een kelder inrichten om langdurig tien kleine kindjes in vast te kunnen houden, met je bestelbusje naar die speelplaats rijden en dan op dat bankje gaan zitten wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren