School weert tv-kijkers

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

School weert tv-kijkers

Lang leve religie!

0

Reacties (9)

#1 Roy

Sterker nog, het gaat over het Hoornbeeck-college, waar je als kind geweigerd kunt worden als je ouders ChristenUnie hebben gestemd. SGP is daar de norm.

Het is dezelfde school waar een jongen werd geschorst omdat zijn zusje een legging droeg (broeken zijn voor mannen!).

Ziekelijk

#2 Joost

Ja, dat stemmen schokte me ook. Hoe komen ze daarachter?

#3 Arnoud

@ 2: het schijnt dat God alles ziet.

#4 Roy

@2,3: en als dat niet zo is, wordt waarschijnlijk naar de stemkeuze van de ouders gevraagd op het inschrijfformulier. Ofzo.

#5 Bismarck

@4: Hoef je toch niet in te vullen neem ik aan (of ligt het Hoornbeeckcollege niet in Nederland, waar we het stemgeheim hebben)? Mocht die instelling overheidsgeld krijgen, lijkt me dat dat onmiddelijk stopgezet moet worden.

Misschien moeten we trouwens eens helemaal af van het bijzonder onderwijs. Al wat het doet is indoctrinatie van religie op de jeugd. Dat de staat daar ook nog aan meebetaalt is al helemaal van de zotte (wat nou, scheiding van kerk en staat?).

#6 Roy

@5: hoe moeten ze anders aan die info komen? Misschien is de sociale controle daar zo streng dat ze alles van elkaar weten, maar dat lijkt me even bizar als het invullen van een formulier en even weinig grond voor verwijdering of weigering van een kind.

En ja, als het echt zo is dat een school kan weigeren op basis van politieke voorkeur en de meubels thuis, moet de overheidssubsidie direct stopgezet worden.

En op termijn zou ik ook graag afwillen van het onderwijs op religieuze basis.

#7 Ouwe

Ken wat mensen die daar op school zitten. Neuken zich te barsten, maar ó ó ó, wat als je eens tv zou hebben!? Zieke figuren. Ondertussen hebben ze wel internet, wat in hun visie nog ergers zou moeten zijn.

#8 BP

Gaat Geert Wilders nu oproepen om de Bijbel te verbieden?

#9 Mark

“Het liefst ziet de partij dat scholen verplicht worden om iedere leerling te accepteren. Daarvoor bestaat echter geen meerderheid in de Tweede Kamer.”

Op het gebied van onderwijs is het begrip “seculier” nooit helemaal tot de Nederlandse politiek doorgedrongen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*