Nieuwe poging voor gezamenlijk migratiebeleid EU

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Duitsland, Frankijk, Italië en Spanje komen met een nieuw initiatief om de impasse over het migratiebeleid te doorbreken.

De ministers van Binnenlandse Zaken van de vier landen zetten hun uitgangspunten uiteen in een brief aan de Europese Commissie. Ze bieden een opening aan de landen die tot nu toe weigerden migranten op te vangen.

they argue that a “binding mechanism” to distribute asylum applicants be included in the executive body’s latest plan — the New Pact on Migration and Asylum — for a Continent-wide solution to the problem. But crucially, their proposal says that other EU countries can offer “other measures of solidarity,” meaning that they could help in ways besides actually accepting migrants — although under the proposal this should be the exception.

0

Reacties (3)

#1 Co Stuifbergen

Er waren afspraken gemaakt over de verdeling van vluchtelingen, over de EU, en landen zijn die afspraken niet nagekomen.
Feitelijk wordt nu toegegeven aan dit gedrag, door voor te stellen dat landen ook op een andere manier solidair mogen zijn.

Ik zou het redelijk solidair vinden als zulke landen hun EU-subsidies terugstorten, maar dat zal ook wel te veel gevraagd zijn.

Niettemin denk ik dat dit wel een oplossing kan zijn.

#2 Co Stuifbergen

Ik vind ook dat de kans op asiel in ieder land even groot moet zijn.
Dus dat asiel-aanvragen door de EU behandeld worden, niet door individuele landen.

En dat landen die veel vluchtelingen huisvesten, daarvoor gecompenseerd worden door landen die (naar verhouding) weinig vluchtelingen huisvesten lijkt mij een logisch gevolg.

#3 6822

De gebruikelijke nazitrollen in 3..2…1….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*