De redactie geeft het volgende reisadvies:
In Trots op Nederland gelden strenge joods-christelijke wetten. Het is van groot belang de plaatselijke gebruiken en gewoonten in acht te nemen. Zolang u zich aan deze regelgeving houdt, zult u weinig hinder ondervinden. Het niet naleven van de plaatselijke wetgeving kan daarentegen ernstige gevolgen hebben. Softdrugs, pornografisch materiaal en de Koran zijn ten strengste verboden. Voor het invoeren, gebruiken of verhandelen van deze producten worden zware (lijf)straffen opgelegd. Drugshandel kan de doodstraf tot gevolg hebben.
Kledingvoorschriften
Zowel mannen als vrouwen dienen zich te houden aan geldende kledingvoorschriften. Mannen wordt geadviseerd geen dejallaba of anderzins religieus uitziende kleren te dragen. Vrouwen mogen buitenshuis geen zogenaamde abaya – een zwarte jas met lange mouwen – over hun kleding dragen, maar dienen met zoveel mogelijk bloot over straat te gaan.
In het openbare leven bestaat een strikte scheiding tussen christenen en moslims. Openbare gelegenheden zoals restaurants, banken, hotels, sportclubs kennen veelal een aparte christen- en een moslimafdeling. In restaurants is vaak een familiesectie ingericht voor moslims.
Openbare leven en criminaliteit
Naast de reguliere politie bestaat er ook de religieuze politie, die toeziet op de naleving van de joods-christelijke leefregels in het openbare leven. Het komt soms voor dat moslimvrouwen gevraagd wordt het hoofd te ontbloten of dat echtparen een huwelijksbewijs dienen te tonen (een kopie hiervan kan nuttig zijn). De steden Amsterdam en Rotterdam zijn niet toegankelijk voor moslims.
Het verkeer in Trots op Nederland is druk en chaotisch. Er wordt hard en onvoorzichtig gereden. Het land kent dan ook een relatief hoog aantal verkeersongevallen met dodelijk afloop. Kleine criminaliteit komt zeer beperkt voor in de hoofdstad Amsterdam. In de havenstad Rotterdam, waar tienduizenden moslims onder soms erbarmelijke omstandigheden achterblijven, zijn de risico?s voor kleine straatdelicten groter. Hoge straffen voor kleine delicten zijn gebruikelijk.
Feestdagen
De belangrijkste feestdagen in Trots op Nederland zijn Koninginnedag en Sinterklaas. Op Koninginnedag is het verplicht de Nederlandse vlag mét wimpel buiten te hangen en te koekhappen. Bij het Sinterklaasfeest op 5 december bent U verplicht uw schoen voor de verwarming te zetten met een winterpeen erin. Hierop wordt zeer streng gecontroleerd. Het is verplicht om veelvuldig Zwarte Pieten in te zetten om vervelende klusjes in en om het huis te doen. Slavernijmonumenten zijn derhalve verboden.
Een belangrijk concept in Trots op Nederland is ‘gezelligheid’. Dit concept laat zich lastig omschrijven. Kernwoorden zijn ‘grootste gemene deler’ en ‘consensus’. Wie niet gezellig is, loopt het risco te worden gearresteerd wegend opruiend links elitarisme. De straffen hierop vergelijkbaar met die voor moslim zijn.
Staatsvorm
Nederland is een republiek, maar het staatshoofd heet wel koning. De reden hiervoor is historisch. Toen de laatste koninging van het Huis van Oranje, Beatrix, troonsafstand wilde doen ten gunste van haar zoon, Willem Alexander, zette Rita Verdonk een campagne op waarin ze met succes pleitte voor een verkiezing, omdat Willem Alexander ongeschikt zou zijn voor het koningsschap wegens omgang met moslims en linkse intellectuelen. Verdonk won die verkiezing en werd zo de eerste gekozen koningin van Nederland. Zij veranderde de naam van het land voormalig bekend als Nederland in ´Trots op Nederland´.
Prettige reis!
Reacties (2)
Als schrijver dezes hiervan griezelt: de Wiki van TON is open, dus ik zou zeggen: red het Vaterland!
You seem very chuffed about this subject and it comes across. Looking forward to future posts. Thanks :)