Het gaat minder goed in biotechnologie-land

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Toen ik dit bericht las, dacht ik in eerste instantie ‘mooi! laat ze maar over de kop gaan …’. Verder kijkend dan mijn neus lang is, kwam ik bij deze website met een uitleg over wat nu biotechnologie is (zie ‘nut van biotechnologie) dat ik nooit had verwacht. Ik dacht bijvoorbeeld dat ‘ze’ alleen bezig waren met hoe groter ze aardappels kunnen maken of meer mais aan een kolf kunnen krijgen of met het ontwikkelen van zelfbestuivende slasoorten ofzo. Dat het hier o.a. voor wordt gebruikt, wist ik niet:
Vervuilde grond met bacteriën schoonmaken zonder dat deze hoeft te worden afgegraven, waardoor gebouwen kunnen blijven staan.
of
Insectenbestrijdingsmiddelen gebruiken die niet meer schadelijk zijn voor alle insecten, maar alleen voor een klein aantal soorten insecten (zoals maïs die zelf een natuurlijke afweerstof aanmaakt tegen de belangrijkste insecten die deze plant bedreigen).
Dat klinkt eigenlijk wel allemaal goed en ook best nuttig. Waarom houd ik er dan toch zo’n ‘eng’ gevoel over houden als ik het woord ‘biotechnologie’ (vooral in het kader van voedsel) hoor of zie? Misschien omdat eerst de toekomst moet uitwijzen, wat genetische manipulatie voor uitwerking op de mens en het milieu zal hebben.

0

Reacties (2)

#1 Roy

” Waarom houd ik er dan toch zo’n ‘eng’ gevoel over houden als ik het woord ‘biotechnologie’ (vooral in het kader van voedsel)”

omdat je al jaren voorgelogen en bang gemaakt wordt door Greenpeace en consorten.
Ze dikken alles stelselmatig aan en schromen ook niet om niet om de waarheid een beetje te buigen.

  • Volgende discussie
#2 phonkee

De mensheid is al duizenden jaren bezig met biotechnologie. Bier, wijn, zuivel, kaas, worst en zuurkool zijn biotechnologische producten. Ook de genetische modificatie van gewassen is niet alleen van deze tijd (denk aan tarwe, mais). Of zijn kruisen en veredelen soms geen genetische technieken?

  • Vorige discussie