Een half leeg glas

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

‘Helft allochtonen: te veel allochtonen in Nederland’ kopt de Telegraaf. Jaja, op de haar kenmerkende manier draait de krant weer mooi om de hete brei heen. Wat dit onderzoek eigenlijk betekent is dat de (andere) helft van de allochtonen meent dat er voldoende allochtonen zijn in Nederland, of te weinig!

0

Reacties (6)

#1 nimo

Toch zijn sommige (andere) uitkomsten van dat onderzoek wel opmerkelijk.

  • Volgende discussie
#2 Grobbo

Mogen we dan ook concluderen dat 48% van de allochtonen ook naar LPF normen voldoende is ingeburgerd?

Ze spreken in ieder geval de zelfde taal:
“Er zijn nu wel genoeg allochtonen in nederland”

hehehe

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 mark

Ik weet niet of andere uitkomsten opmerkelijk zijn, ik probeer het te lezen maar het lukt niet echt.

Dit vind ik wel apart: “De conclusie is dat de maatschappelijke positie van minderheden in Nederland geleidelijk verbetert.” Als dat ‘de conclusie’ is, waarom daar geen kop van gebakken? Dat doet me ook denken aan ‘de conclusie’ die door dat Verwey Jonkers instituut is getrokken over de niet-mislukking van het integratiebeleid. Een grote rol speelde volgens het instituut de jaloezie van de autochtonen op het succes van de allochten. De conclusies zijn niet van de lucht….

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 mark

Ja, ik ben om. ‘Opmerkelijk’, althans opmerkenswaardig. Bijvoorbeeld deze: “Opvallend is dat het merendeel van de allochtonen denkt dat hun eigen groep wordt gediscrimineerd, maar de meesten geven tegelijkertijd aan dat zij daar persoonlijk bijna of nooit ervaringen mee hebben.”

Is eigenlijk een open deur. Speelt ook bij onveiligheid. ‘Men’ voelt zich onveiliger, maar de meesten hebben niks aan den lijve ondervonden.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 loephoofd

De truc is om dan als overheid op het gevoel van onveiligheid of discriminatie in te spelen en het niet meteen als objectief feit aan te willen pakken. Dus m.a.w. in het geval van onveiligheidsgevoel dat niet gestaafd wordt door de cijfers ons niet direct lastig vallen met preventief fouilleren, cameratoezicht, telefoonaftapperij en identificatieplicht. Dus voor de verandering eens niet meteen van het gevoel misbruik maken om aan onze rechten te torren, maar gewoon eens een oprechte poging ondernemen om de subjectieve en de objectieve veiligheid op 1 lijn te krijgen. Lastig…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Pedrito

Beetje kort door de bocht. Het stukje ‘onveiligheidsgevoel dat niet gestaafd wordt door de cijfers’ begrijp ik niet. Hopelijk bedoel je niet dat het gevoel van onveiligheid gestaafd moet worden door criminaliteitscijfers. En als je (gewoon) bedoelt dat de gevoelens van onveiligheid in Nederland niet gestaafd zijn met cijfers, dan is dat onzin. Die cijfers zijn er gewoon. En wat betreft cameratoezicht, daar voor de openbare ruimte zijn daar tot nu toe slechts experimenten mee gedaan, overigens met positieve resultaten.

  • Vorige discussie