Catshuis-akkoord had ook weinig verlichting gebracht

Foto: copyright ok. Gecheckt 06-10-2022

Als Wilders wel had ingestemd, had dat voor de Nederlandse economie niet veel uitgemaakt, zegt Sylvester Eijffinger, hoogleraar financiële economie Tilburg University. De arbeidsmarkt en de woningmarkt worden niet echt aangepakt. En de zorgmarkt verdient enkele ‘remmers’, manieren om de kosten te drukken, maar die zijn onvoldoende terug te vinden in het akkoord. Zie voor meer het filmpje:

Reacties (5)

#1 Bismarck

Het Catshuis-akkoord was dan ook niet bedoeld om de economie op gang te helpen, maar om de begroting niet teveel uit evenwicht te laten raken. Gezien Wilders’ aanwezigheid bij het overleg, was een akkoord met echte hervormingen ook niet te verwachten geweest. Daarvoor hadden CDA en VVD toch echt met partijen uit het midden en links moeten gaan overleggen (D66 en CU respectievelijk GL en PvdA). Dan was er misschien niet iets uit gekomen waarbij rechts Nederland zijn vingers kon aflikken, maar mogelijk wel iets waar heel Nederland in de toekomst wat aan had gehad. Maar dat is dan weer een politieke moed waar het Rutte anderhalf jaar geleden aan ontbrak.

  • Volgende discussie
#1.1 cor mol - Reactie op #1

De waanzinnige grote weglekeffecten (60%) door verkeerde keuzes van de maatregelen wordt niet eens aangekaart. Verbon heeft daar fijntjes op gewezen.

#1.2 MrOoijer - Reactie op #1.1

Als er 8 miljard weglekt in je eigen scenario kun je inderdaad beter 1,2 miljard boete betalen. Als dat de feitelijke situatie is, dan deugen de afspraken (uit 1992) niet meer.

#2 Zwarte Os

Goh, een kabinet dat geen echte maatregelen neemt? What else’s new?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Tzoimbo

I believe you have my stapler.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie