Closing Time | Je suis venu te dire

Foto: Ted (cc)
Serie:

Ik had de uitvaart van Jane Birkin helemaal gemist. Toevallig kwam ik een bericht erover tegen in de nieuwsapp van de Times.

Presidentsvrouw Brigitte Macron was aanwezig, Charlotte Rampling en de Franse filmster Catherine Deneuve. Honderden fans stonden buiten de kerk te wachten om een glimp op te vangen van de rouwstoet, terwijl Birkins hits La Javanaise en Baby alone in Babylone uit luidsprekers op straat galmden.

Birkin zal vooral herinnerd worden om het uit de kleren gaan in de film Blow Up, haar wereldberoemde hijgnummer met minnaar Serge Gainsbourg en niet te vergeten: de Birkin Bag, waar ze tassenfabrikant Jean-Louis Dumas tijdens een vliegtocht het idee voor gaf.

Misschien wel belangrijker: ze heeft enkele getalenteerde dochters op de wereld gezet, zoals actrice Charlotte Gainsbourg.

Alleen zingen kon ze voor geen meter.

Reacties (1)

#1 beugwant

Nooit geweten dat ”Je suis venu te dire que je m’en vais” oorspronkelijk uit 1973 en van Gainsbourg was. Ik kende het alleen in de versie uit 1981 van Jo Lemaire.

Bij Birkin zelf denk ik gek genoeg vooral aan dat shot uit de documentaire die nog bij zijn leven over Arno Hintjens is gemaakt en waarin Birkin met haar typische lach over hem zegt dat hij ‘mad, bad, and dangerous to know’ is.