SG-café donderdag 20-08-2015

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van donderdag 20-08-2015. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

0

Reacties (13)

#1 Krekel

Op deze dag in de geschiedenis: precies 75 jaar geleden wordt Trotski geijsbijld in Mexico-Stad …

#2 Krekel

Q: Welke politieke partij weigert ooit nieuwe leden en extra geld?
A: Labour, wanneer de standaardlastercampagnes (hij is communist/antisemiet/Kremlintrol/etc.) tegen Corbyn niet werken.

Zie ook: http://www.theguardian.com/politics/commentisfree/2015/aug/19/jeremy-corbyn-coalition-labour

#3 su

@2 Laat duidelijk zien dat Blairites weinig op hebben met wat hun achterban wil. Ze dienen liever de belangen van het grootkapitaal.

#4 su
#5 Bolke

@1: niet met een ijsbijl, maar een ijspriem (ice pick)

#6 su
#7 Cerridwen

Het dreigden saaie maanden te worden, zo zonder nieuws over Griekenland. Maar gelukkig besluit Tsipras dat dat toch niet de bedoeling kan zijn: nieuwe verkiezingen!

http://www.nrc.nl/nieuws/2015/08/20/tsipras-treedt-terug-akkoord-was-niet-wat-we-wilden/

Marloes de Koning van NRC legt uit waarom:

Tsipras moet belangrijke hervormingen doorvoeren, maar had daarvoor niet meer de steun die hij zocht. Hij zit nu in een soort minderheidskabinet. Een deel van zijn partij steunt de in het nieuwe steunpakket afgesproken maatregelen niet. Maar hij staat er wel goed voor in de peilingen. Hij heeft de inschatting gemaakt dat hij er sterker uitkomt als hij nu verkiezingen uitschrijft. Hij gokt erop dat dit een goed moment is.

#8 Arjan Fernhout

@7: pfff … Je moet … 1848, 1929, 2008 … eens leren klokkijken. ‘Griekenland’ is geen incident, maar het begin. Laissez-faire is wéér uit de klauw gelopen.

#9 Krekel

@5: Moet ik je corrigeren of kan je het zelf?

#10 Cerridwen

@8: Wat een vaag geneuzel. Wordt eens concreet: wat bedoel je hier precies met ‘Griekenland’, en van wat is dit precies het begin?

#11 Bismarck

@5: Op deze pagina (ff naar beneden scrollen) vind je een echte foto van het moordwapen. Ik zal niets verklappen (laat ieder maar zelf oordelen).

#12 Arjan Fernhout

@10: Gaaap. Jij moet vooral niet letten op wat o.a. Michel hier bij Sargasso brengt, niet letten op wat Jeremy in Engeland zegt (“Austerity is used as a cover to reconfigure society and increase inequality and injustice. Labour needs to offer a coherent economic alternative,”) of datgene waarin in dier voege (ja, sorry hoor) van politie-agenten tot huisartsen in Nederland tegen geprotesteerd wordt, niet letten op wat (nogal ongenuanceerd) door Podemos in Spanje gebracht wordt en (nota bene) in de VS door Bernie Saunders gezegd wordt. Het voordeel bij jou soort types is het bijwagen-effect. Hang daar maar zo ver mogelijk aan de rechterkant uit, zodat we sneller door de linkerbocht kunnen. It takes all kinds.

#13 Cerridwen

@12: Wat is er zo moeilijk aan concreet zeggen wat je bedoelt? Wat bedoel je met ‘Griekenland’ en waar is dat het begin van?

Je maakt een vage referentie naar naderend onheil. Ik zou dat graag willen checken waar dat op gebaseerd is, maar blijkbaar voel je je niet prettig bij het doen van controleerbare uitspraken.
Wat ik op zich snap; Michel is zich nu al een tijd aan het afvragen wat hij moet doen nu zijn held Tsipras wiens handelen hij altijd kritiekloos benaderd heeft een duidelijk andere koers is ingeslagen dan zijn andere helden.

Wat leesvoer:
https://www.opendemocracy.net/can-europe-make-it/stathis-gourgouris/syriza-problem-radical-democracy-and-left-governmentality-in-g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*