SG-café maandag 08-06-2015

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van maandag 08-06-2015. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

0

Reacties (15)

#1 Joop

http://frontpage.fok.nl/nieuws/703675/1/1/50/amazon-stopt-verkoop-is-glossy.html

Het ronselen van dolende moslimjongeren voor de strijd tegen het decadente westen. Zit wel wat in. Zo werkte het marxisme in de jaren 60 ook. Want men moest verder dan het materialisme, terug naar de natuur, weg met het grootkapitaal, idealistisch, utopisch, moraal omhoog.

#2 su

Gouverneur Luhansk (aan Oekraïnse zijde) publiceert lijst van 65 aanklachten tegen het Aidar vrijwilligersbataljon.

http://www.kyivpost.com/content/kyiv-post-plus/moskal-sends-prosecutors-list-of-65-crimes-committed-by-aidar-battalion-390560.html

#3 gbh

@2: Plusje su, waar jij een jaar geleden nog beweerde dat Oekraïne nazi was kom jij de laatste tijd met info die het tegenovergestelde laat zien.

Bewegingsvrijheid OSCE in kaart gebracht, veelzeggend over de intenties van de partijen wat betreft naleving Minsk II

https://twitter.com/CarnegieRussia/status/606567544690835456/photo/1

#4 lurker

Kreeg dit filmpje doorgemaild via Stop TTIP. Sinds ik dat burgerinitiatief heb ondertekend sta ik blijkbaar op een mailinglist. (Desalniettemin geen spijt van mijn handtekening! Hopelijk is het inderdaad nog niet te laat).

#5 su

@3 Ik maak mij nog steeds zorgen over de nazi bataljons. Aanvallen op de LGBT-mars met instemming van Pravy Sektor in de rada laat zien dat dit nog altijd gevaarlijke groepen zijn met wezenlijke macht. Poroshenko had deze groepen al lang geleden moeten uitfaseren. Nee, nazis dulden in je leger en parlement belooft nog niks goeds. Europa kan ze maar beter voorlopig op afstand houden.

#6 gbh

@5: Ik ben het met je eens dat de Pravy Sektor geen vrolijke club is maar nazi bataljons is Russische propaganda en dat beeld wordt niet bevestigd door andere bronnen.

Pravy Sektor werd als één van de weinige oppositie groeperingen gesteund en groot gemaakt door Putin’s vazal Viktor Yanukovych om Yulia Tymoshenko onder de duim te houden. Onder Petro Porosjenko zijn ze gemarginaliseerd tot 0,7% van de stemmen en wordt er tegen excessen opgetreden. Wat betreft het leger valt er niet veel te dulden; door de militaire campagne van Putin in het Oosten hebben ze elke man aan het front nodig.

#7 su

@6 Zo lang die gasten met hakenkruizen en wofsangels lopen zijn het voor mij (neo-)nazis. En dat is geen Putin propaganda.

#8 gbh

Iran neemt commando over op het Latakia-Hama-Idlib front, 3 Soenitische officieren door Iraniërs geëxecuteerd:

https://now.mmedia.me/lb/en/NewsReports/565401-iran-commanders-reportedly-execute-syrian-officers

#9 Joop

Op radio1 legde @nourdeenw Oskam (CDA) uitspraak over homos v haatprediker voor. Oskam vond dat man land niet in mocht.Bleek om paus te gaan (van Ewout Butter)

#10 Joop

Ach nee, een miljardair kan nauwelijks slapen van het verschil tussen rijk en arm.

http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-06-08/billionaire-cartier-owner-sees-wealth-gap-fueling-social-unrest

#11 Henk van S tot S

@4:
Onderste vinkje laten staan op deze
https://stop-ttip.org/onderteken/
of anders talige variant?

#12 Hans Verbeek

China is aan het afkicken van steenkool.
De import over de eerste 5 maanden van 2015 was 38% lager dan in 2014. Goed nieuws, maar dit betekent niet automatisch dat de Chinese CO2-uitstoot daalt. De import is slechts 10% van het Chinese steenkoolverbruik. Ongeveer 90% van de steenkool, die China verbrandt, komt uit China zelf.
http://www.smh.com.au/business/china/china-coal-imports-slump-further-in-may-as-policies-bite-20150608-ghizkt.html

#13 Keijzer

@7: Ook zonder een hakenkruis kun je prima als een fascist ala Himlers nazi’s acteren. Kijk maar naar de Islamofascisten.
Ja, ik weet, de wereld is te complex voor de zwakkere breintjes.

#14 Keijzer

Overigens begin ik te ontdekken dat Sargasso eigenlijk een heel nare site is.
Ik heb gelezen dat ze er trots op zijn een proggie te hebben geproduceerd die IP nummers zuivert. Ik hou daar niet van.
Te walgelijk voor woorden. Wellicht hebben deze zogenaamde
gutmenschen niet door waarmee zij bezig zijn. Maar wat mij betreft mag deze site indien waar opgeheven worden.

#15 Bismarck

@14: Je weet toch dat je door hier te posten je IP-adres achterlaat? Dus feitelijk bied je hier nu je IP-adres aan dat gutmensch zuiverproggie waar Sargasso zo trots op is aan. En dan zeker morgen komen klagen als je internetverbinding raar doet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*