SG-café zaterdag 06-06-2015

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zaterdag 06-06-2015. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

0

Reacties (23)

#1 Keijzer

Als je van Bommels(SP) tirade tegen de opname van TWEE ik Herhaal TWEE gevangenen van NOTABENE guantanamo bay als blauwdruk neemt voor de oplossing van bijv. Wilders en Arnold Karskens voor het bootvluchtelingenprobleem, dan ga je ineens het licht zien.

#2 Antiklok

@1: ik begrijp eerlijk gezegd ook niet zo goed waarom de VS die gevangenen zelf niet opneemt. Zij nemen ze gevangen, zetten ze tien jaar vast zonder enig proces onder mensonterende omstandigehden en nu wil de VS andere landen opzadelen met een door henzelf gecreeeerd probleem. Het gaat Van Bommel niet om het aantal, maar om het principe. De VS laat andere landen de kastanjes uit het vuur halen na ze er zelf ingegooid te hebben,

#3 Keijzer

@2: Hou vooral vast aan dat principe, maar wat mij betreft heb je jezelf dan uitgeschakeld in discussies over bootvluchtelingen en dan aan te komen met zogenaamd menslievende argumenten die blijkbaar dus valselijk zijn en dus misbruikt worden.
Kortom het morele wijsvingertje van links mag weer omlaag.
Enige introspectie van progressief links is hard nodig.

#4 bolke

@3: onzin, de enige reden dat die gevangenen niet naar de VS kunnen is omdat de VS een wet heeft aangenomen die dat verbied, en nu willen ze ze bij ons dumpen, dacht het dus mooi niet, van Bommel heeft gewoon gelijk.

#5 su

Ik ga er van uit dat het hier om gaat:

https://www.sp.nl/opinie/harry-van-bommel/2015/niet-afvoerputje-van-vs-opname-gevangenen-guantanamo

Enerzijds ben ik het eens met van Bommel. Wij moeten niet dienen als legitimisering van illegale beleid van de VS. Anderzijds vind ik dat onschuldigen die onterecht van hun vrijheid beroofd zijn op zijn minst alle hulp dienen te krijgen in het hervatten van een menswaardig bestaan. Daarom vind ik juist een gebaar van gastvrijheid op zijn plaats.

#6 Keijzer

@4: Maar het afvoerputje zijn van Afrika en het M.O. is verder prima?
Als het over bootvluchtelingen gaat wordt de discussie namelijk ineens heel anders en komen zoals ik eerder zei valse sentimenten als goedmenselijkheid in het spel.
Als aantallen er toch niet toe doen doe dan wat Karskens zegt en stuur ze terug. Net als de Twee GEMARTELDE gevangenen van Guantanamo bay. Nogmaals Het moraalvingertje van “progressief” links mag wederom zakken.

#8 M

@6
Bootvluchtelingen vergelijken met al dan niet terecht vastgezette mensen, binnen de context van ‘een afvoerputje’?

Jij spoort niet.

#9 Keijzer

@8: Geef maar aan waarin van Bommel verschilt met zijn argumenten verschilt met die van Wilders. In plaats van hoog verontwaardigd te spelen.

#10 gbh
#11 Joop

@10.

So what, jaloers of zo? 20% minder voor de topbankiers, hahaha, morgen is iedereen hem al weer vergeten!

#12 Antiklok

@11: ik krijg steeds sterker het idee dat Joop ontzettend jaloers is op mensen die een leuk leven leiden dat niet bepaald wordt door de obsessie om maar veel geld te verdienen. Het is wel treurig met je gesteld als dat het belangrijkste is in je leven. En iedereen die kritiek heeft op die oppervlakkige verslaving, noemt Joop maar jaloers om zelf zijn dwangneurose niet te hoeven onderkennen.

#13 Joop

12.

Sociale rechtvaardigheid? Hoe moet dat? Hoe heette die hoogleraar John van Harvard ook alweer. In de jaren 80 uitgelegd op twee verschillende manieren door de toen nog linkse pvda als middel voor nivellering, en de vvd voor marktwerking.

#14 Keijzer

Lekker biertje aan het drinken. @8: Jouw jijbak is overigens weer overdonderend goed. Het enige wat mist is je argumentatie.
Maar dat is slechts een detail. Daar hebben we het niet over.
Doen we niet aan. Is niet nodig. Nadenken is trouwens ouderwets met de komst van ai. Who needs a brain if (s)he owns a pc.

#15 gbh

Médecins Sans Frontières:

We received more than 100 injured people in the first few hours after the strikes, too many of them children. We could only treat around 80 patients, and we had to turn away 50; we didn’t have the capacity to treat their wounds.

http://www.msf.org/article/syria-%E2%80%9Cbodies-were-everywhere-tables-hallways-floor%E2%80%9D

#16 Keijzer

World War II was the deadliest military conflict in history in absolute terms of total dead,[1] but not in terms of deaths relative to the world.
Nih. Ni ni nih.

#17 Keijzer

Over 60 million people were killed, which was over 3% of the 1939 world population (est. 2 billion).

En deze mensen, stuk voor stuk met een geschiedenis, hun verleden, zijn hopenlijk niet vergeefs gesneuveld voor gestoorden als M.

#18 Antiklok

Pilletje vergeten, knul?

#19 Keijzer

@15: Het enige wat je hiermee brult is dat we lief moeten zijn.
Maar dat werkt niet. Sla een andere weg in.

#20 Keijzer

@18: Over wie heb je het, schatje?

#21 Keijzer

Het jijbakken waar “progressief” Nederland zich mee bezig lijkt te houden verveelt mij. Ik stap over naar het roze schavuitenblog. Daar zijn mensen te vinden die wel een heldere kijk hebben.
Succes met de bootvluchtelingen.

#22 Keijzer

Of dobbernegers zo u wilt. Het is uiteindelijk de creatie van progressief links.

#23 Keijzer

@15: Toch een laatste reactie. Wat wil je hiermee aantonen? Ik bedoel maar… ben je tegen de dood? Of tegen ziekten wil je dat iedereen eeuwig leeft? Dat er geen oorlog meer is? Allemaal voorstelbaar en heel lief maar wel heel kinderlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*