SG-café zaterdag 16-05-2015

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zaterdag 16-05-2015. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

0

Reacties (11)

#1 Pineaux

Ik ga het gewoon herhalen: Ik ben al drie dagen aan het wachten op een waanlink naar dit glorieuze nieuws .

Samenvatting: Canadese “indianen” hebben een deal van bijna een miljard (300.000 dollar per persoon) afgewezen omdat ze bang zijn voor onherstelbare schade aan het milieu. Ongelofelijke helden met ruggengraat. Ik denk dat ze in Groningen heel tevreden hun mond zouden houden voor zo een deal…

#2 frankw

@1 wow. Ik zet hem even in een waanlink. Mooi zeg!

#3 Hans Verbeek

Mag ik bij jullie aan het tafeltje komen zitten?
En mag ik dan ook het onderwerp peak-everything aansnijden?

Peak-elektriciteit zijn wij inmiddels in 2008 gepasseerd.
Het elektriciteitsverbruik in Nederland daalt gestaag. We zijn op de terugweg terug naar een verbruik van 0 KWh per persoon.

#4 Hans Verbeek

@1: het belangrijke woord in je bericht is “afgewezen”. Je hebt nl. helemaal niets aan geld, dat net uit een toetsenbord van een computer is getoverd.

#5 Pineaux

Lol, We wisten het allemaal al: dat James Klapper (directeur van de NSA) tegen Congress door zijn tanden loog alsof het gedrukt stond toen hem gevraagd werd of er telefoondata werd opgeslagen van amerikaanse burgers:

Wyden: Does the NSA collect any type of data at all on millions or hundreds of millions of Americans?

Clapper: No sir.

Wyden: It does not?

Clapper: Not wittingly. There are cases where they could, inadvertently perhaps, collect—but not wittingly.

Nu Snowden het zo klaar als een klontje gemaakt heeft, dat er wel degelijk massaal telefoondata verzameld is en dat Klapper dus een loopje met de werkelijkheid genomen heeft, komt Klapper met een wel heel geloofwaardige uitleg van zijn mijneed bij de hoorzitting.

#6 Sjap

@5: met korte ei schattebout

#7 Bolke

http://www.ft.com/intl/cms/s/2/69350a3e-f970-11e4-be7b-00144feab7de.html#axzz3a7izDEPV

Saudi Arabie geeft toe dat ze de prijzen van olie kunstmatig laag houden om olie als hoofdenergie te behouden en om dominant te blijven in de wereld van de energie voorziening.

#8 su
#9 Henk van S tot S

@6:
Ach, de schoolmeester is ook actief! ;-)
Hier wat om te lachen:
http://taalblog.be/image.axd?picture=spelfout.jpg

#11 Frank789

@3: Dat artikel vind ik volkomen waardeloos omdat de exacte bron ontbreekt. Een exacte link naar de CBS cijfers is blijkbaar teveel moeite geweest. Als je zelf gaat zoeken bij het CBS naar de cijfers kom je in een oerwoud van onderzoeken terecht waar ik die cijfers van “januari elektriciteitsverbruik per nederlander” met geen mogelijkheid kan terugvinden. Het CBS.nl heb ik altijd al een rotsite gevonden wat dat betreft.

http://www.compendiumvoordeleefomgeving.nl/indicatoren/nl0036-Huishoudelijk-energieverbruik-per-inwoner.html?i=6-40

Op bovenstaande link vind ik in de technische beschrijving:
“De vermelde verbruiken betreffen verbruiken van fossiele brandstoffen. Dit betekent dat het verbruik van elektriciteit NIET het daadwerkelijke elektriciteitsverbruik weergeeft, maar het verbruik van de fossiele brandstoffen nodig voor de opwekking van de door de huishoudens verbruikte elektriciteit. Hernieuwbare energiedragers, zoals biomassa, die nodig zouden zijn geweest voor de inzet van elektriciteit zijn NIET in de gegevens over het elektriciteitsverbruik meegenomen. ”

Als dit op de getoonde grafieken bij ‘cassandraclub’ van toepassing is, kun je alle conclusies wel in de prullebak gooien.

P.S. “per Nederlander” is natuurlijk onzin, dat moet natuurlijk per inwoner zijn. Is dat de reden dat ik niks kan vinden bij het CBS?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*