Mujaheddin-e Khalq ?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Twee aanhangers van de Mujaheddin Khalq hebben zichzelf in Parijs in de brand gestoken. Ze deden dit uit protest tegen de arrestaties van hun collega’s gisteren door de franse politie op verdenking van terroristische gedragingen. Iran exiles set themselves on fire (BBC News)

Die Mujaheddin Khalq is een raar clubje. Ooit begonnen als liberale oppositie tegen de sjah van Perzië in de jaren zestig. Daarna verhard en religieuzer geworden; samenwerking met de PLO werd gezocht. Vervolgens ontstond er na de machtsovername van Khomeiny onenigheid met het nieuwe regime. Hun religieuze overtuiging strookte namelijk niet met die van de mullah’s. Via Parijs (’81), waar ze nog sektarischer werden en ook weer werden weggeschopt kwamen ze onder de vleugels van Saddam Hussein (’87)… en zo gaat het nog even door…
Mujaheddin-e Khalq Organization (CDI Terrorism Project)

Maar misschien is de reactie van een iraanse blogster op deze figuren wel veel duidelijker:

“You know; the fact is that at the time most of Iranians are sick & tired of any thing that is related to Islam & all they want is a democratic & especially secular regime. Many ones believe that if mujahedeen could have the power the situation would be much worse!”
Notes of an Iranian girl

[ je kan wel inpakken met je suffe nieuws Carlos:
Prinses Máxima is zwanger op nu.nl ]

0

Reacties (16)

#1 Jan des Bouvrie

He Carlos,

Beetje goedkoop he, naar nu.nl linken. Je lijkt Lilith wel!!

  • Volgende discussie
#2 keyser soze

dankbaar en blij? Waarom? Dat de ooievaar langs kwam? Alsof Wimlex en Max er zelf geen hand in hebben gehad ! Het libelle loggen (briljante term) is niet weg te branden :)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 mark

Het kindje zal de troon nooit bestijgen. HAHAHAHAAAAAAA (kwaadaardige republikeins getinte lach).

(Moet je niet tijdstip van update erbij zetten Carlos?)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 RVD

Beste Mark,

Wij nemen elke bedreiging van het koningshuis serieus. Op dit moment worden je gegevens nagetrokken. Zodra we je getraceerd hebben, zullen we je van nu af aan elke koninginnedag preventief insluiten.

De RVD

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 RVD

Oh en beste Telegraaf lezer, het statement dat het kind de tweede in lijn voor troonopvolging is, komt doordat Willem Alexander momenteel zelf de eerste in lijn is. Dus als hij de troon bestegen heeft, is het kind wel degelijk eerste in lijn.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Carlos

Halleluja, wat zo’n libelle update allemaal niet los kan maken!

@ mark: tijdstip, weet ik niet meer maar zal dichtbij het release tijdstip van 16:54 op nu.nl liggen. Ik hou nu.nl namelijk iedere minuut inde gaten, zodat ik snel weer wat leuks kan loggen:
– koe te water bij Oude Schans
– man peutert 24 uur neus
– heroine toch gezond

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#7 Gorg

ik heb toch zoiets van: als die mensen bereid zijn zichzelf in de fik te steken, wetende dat ze het waarschijnlijk nog overleven ook, dan hebben ze vast wel een punt. Dat moet wel. Ze doen het iig niet voor nix.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#8 Carlos

Nee, dat ben ik niet met je eens. Een flinke dosis godsdienstwaanzin is voldoende. Die Mujaheddin Khalq zijn echt niet lekker, ze willen het strenge reli-regime in Iran vervangen door hun eigen (nog strengere) variant.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#9 Jan des Bouvrie

Toch wel mooi in dit kneuterlandje: het acht uur journaal besteedde bijna 10 minuten aan het blijde nieuws. Ook Bak-ellende werd geinterviewd. Als goed Christendemocraat was hij vooral dankbaar voor dit geschenk. (ik mag dan een self-made Christen zijn, maar ik denk dat kinderen maken toch vooral iets aards is).

En die Wim-Lex stond er weer bij als een lulletje rozenwater. Maxima vond ik het overigens wel heel leuk doen. Daar zijn zeker punten voor de monarchie gescoord (ik ben toch al een monarchist, dus ik vind het prima!). Wel lachen ik zie Maxima al met haar ochtend misselijkheid en haar mood-swings tegen Wim-Lex schreeuwen…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#10 Carlos

De Iranian Girl blogspot reageert nu ook op de zelfverbrandingen. Het verbaast haar dat iemand zoiets kan doen en legt uit dat deze groep mensen zowel gehaat is bij de autoriteiten als het volk, lastige positie, maar religie maakt het verschil…

Iran Protesters Set Fire to Selves…photos of some Iranians burning in fire; photos of some humans burning in fire; what difference does it make where they are from… the Important thing is the pain that make somebody prefer burning in fire than continuing life in this world…
As I have said Mujahedeens are members of a group that both people & government hate them; of course that makes a contrast, a same enemy for both people & leaders! So just imagine their situation as an opposition group… but you know, Most of this group’s members are exposed people who have been deceived & their existence is the least important thing for the leaders of group… they are called terrorists out of country & traitors inside, that is a bleak situation; But what about this self-immolating?! I have no idea how to persuade myself about this action, by seeing those photos I was just wondering that where this humankind is really going to?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#11 Jan des Bouvrie

Die zelfverbrandingen vind ik net als hongerstakingen: een walgelijk chantagemiddel om iets gedaan te krijgen. Nu zullen ze best voor een nobele zaak vechten, maar als je jezelf in de fik steekt is dat toch echt je eigen beslissing. Ik heb heel veel medelijden met mensen die onderdrukt worden, maar ik kan geen medelijden hebben met mensen die zichzelf moedwillig verminken. Dat vind ik eerlijk gezegd heel erg stom en volgens mij heeft het ook nog nooit iets opgeleverd dus het is nog volkomen nutteloos ook.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#12 Jan des Bouvrie

Dus wat mij betreft: Achmed, Achmed, Achmed is on fire. We don’t need no water let the motherf**ker burn!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#13 Carlos

Bomaaanslagen, geweldadige aanvallen…
In retaliation, the MEK conducted attacks on Iranian embassies in 13 different countries, from Ottawa to Bonn. Over the remainder of the 1990s, however, the MEK claimed credit for an increasing number of operations inside Iran. Recent attacks inside Iran have included three explosions in Tehran in June 1998 that killed three persons, and the assassination of Asadollah Lajevardi
… een zeer sektarische organisatie waar de leiders heiligen zijn, volgens mij was een van de brandende vrouwen de echtgenoot van zo’n leider

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#14 Carlos

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#15 SalonSocialist

Beste Mensen,

Nadat ook ik niet het nieuws dat maxima zwanger is niet kon vermijden (zo opende het nieuws van 19 juni er ook nog mee. Vervolgens had elk ochtendblad een breed uitgemeten foto en waren de pagina’s van het binnenlands nieuws er druk mee gevuld.)

Nadat Beatrix haar vele veto’s over toekomstig echtgenotes had uitgesproken was het dan toch maxima die de goedkeuring wist weg te dragen van Trix. Volgens mij was het de onbeduidende achtergrond van haar vader die de doorslag heeft gegeven. Nadat Maxima was voorgesteld aan het nederlandse volk en het oranje-gevoel geproefd had vergat iedereen spontaan de bloedige handen van haar vader. We houden wel van een leuke roddel ,maar dwarsliggen heeft geen zin.

De kleine deugniet zal de tweede in de lijn van opvolging worden. Tja in Nederland geldt het namelijk credo; hoe minder nederlands bloed des meer streepjes voor. Ga maar na… Beatrix is al immers half Duits. Claus 100%.
WA dus 75% Duits en Max is gezellig
100% Argetijns. Conclusie: Nederlands?
Vraag me af of het kind er iets voor zal voelen.(Verder dan een paar paleizen komt hetgeen toch niet !)
Hij/Zij zal later nog balen dat het de troon bezit van een pestlandje als NL.

In de uitgelekt email van Maxima aan haar vriendjes, heeft ze belooft dat ze kind zou doden als het zich als prins of prinsesje zou gedragen. Laten we hopen dat ze haar aan haar woord houdt.
Spijt tonen gold ook niet voor de slachtoffers van de fascistische junta-regime.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#16 Grobbo

Ach, het is een mening :)

  • Vorige discussie