Jongetje “ontvoerd”

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Jongetje “ontvoerd”

Goed, is dit nou vrijheidsberoving of een gepaste straf?

0

Reacties (8)

#1 Bismarck

In ieder geval vrijheidsberoving. Daarnaast de verkeerde bestraft (mits het verhaal van nu.nl klopt). Los daarvan: Nooit eigen rechter spelen. De aanhalingstekens mogen trouwens wel weg.

#2 Joost

@1: Mijn moeder heeft vroegah regelmatig jochies die het nodig vonden onze schutting in elkaar te trappen bij ons in huis neergezet en de ouders gebeld die hun kroost dan mochten komen ophalen.

Was mijn moeder een ontvoerder?

#3 Bismarck

@2: Twijfelgevalletje. Vrijheidsberoving was het iig. wel, al gok ik dat er geen aangifte gedaan is. Bij ons was het juist de gewoonte om met kind (of als je hem niet bij de kladden kreeg zonder) naar de ouders te gaan en daar te melden wat de kosten van de vernieling waren. Dat betaalden de ouders dan en hielden het van het zakgeld van het kind in (en vermoedelijk kregen ze ook nog een pak slaag, maar daar had je dan verder niets mee te maken).

#4 Joost

Bullshit, twijfelgevalletje. Moeten ze maar met hun tengels van andermans spullen afblijven.

#5 Bismarck

@4: Aja, als er iemand bij je inbreekt houdt jij je ook het recht voor om hem een paar jaar in de kelder op te sluiten? Moet hij maar met zijn tengels van je spullen afblijven.

#6 clismo

@6: Geen jaren, maar ik houd me wel het recht voor om hem een ram voor zijn knar te verkopen en hem vast te houden tot de politie er is.

#7 Joost

@4: Drogreden, het ging om een kwartiertje. Dat is iets heel anders.

#8 Bismarck

@7: In #4 heb je het toch over eigen rechter spelen. De strafmaat die je daarbij oplegt is niet zo relevant als wel het feit dat jij die bepaalt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*