De zon is verdacht rustig

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

De zon is verdacht rustig

En toch zulk lekker weer!

0

Reacties (9)

#1 pedro

Ik heb maar meteen wat spuitbussen met drijfgas aangeschaft om dat afkoelende effect van de zon tegen te gaan.

[/sarcasme]

#2 Bismarck

@mouseover: Dat klopt toch? Veel zonneactiviteit was toch juist afkoeling?

#3 Joost
#4 pedro

@2: grappig. Ik vermoed, dat het argument van de er-is-niets-aan-de-hand-gaat-u-maar-rustig-slapen-lobby nu idd die kant op zal draaien. De laatste jaren werd door hen echter vooral geroepen, dat de stijgende temperaturen een gevolg waren van toenemende zonneactiviteit.

#5 pedro

Oftewel: laten we nu eens zien of Leon de Winter het lef heeft om toe te geven, dat hij het bij het verkeerde eind had, of dat hij nog steeds in geesten en spoken gelooft en denkt, dat dat de realiteit is.

#6 wout

@4

Ik denk dat je nog even moet wachten met de grap. Lekker weer in April in Nederland en opwarming/afkoeling van de atmosfeer van de aarde is niet helemaal hetzelfde.

Of mag ik je eraan herinneren dat het deze winter zowaar gevroren heeft in Nl.

#7 pedro

@6: daar mag je me rustig aan herinneren hoor, Wout. Maar één wat koudere winter dan we de laatste jaren gewend zijn, bewijst niet, dat de lange termijn trend plotseling niet meer klopt.

Ik wil je er graag op wijzen, dat het gisterenavond ook veel koeler was dan gisterenmiddag. Maar dat zegt ook niets over een lange termijn trend en ik wil dat dus ook niet aanvoeren als een bewijs, dat er geen opwarming van de aarde optreedt.

#8 wout

@7

Jahaa, dat zeg ik je toch ook.

#9 zmooc

@2: Nog even toelichtende: Hoewel zonnevlekken inderdaad koeler zijn dan de rest van het zonneoppervlakte, treden ze op in periodes waarin de zon als geheel juist meer straling afgeeft. Wat #3 zegt dus.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*