Nederlanders voelen zich veiliger in het buitenland

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Nederlanders voelen zich veiliger in het buitenland

In een ommuurde woning op een afgesloten en beschermde compound in Johannesburg is het veiliger dan in Staphorst?

Met dank aan pedro voor de tip.

0

Reacties (20)

#1 pedro

Volgend jaar lekker op vakantie naar zonnig en veilig Johannesburg. Nederland wordt me te gevaarlijk….

#2 Robert

Hier, kan je tenminste als meisje en vrouw tot ’s avonds zeer laat op straat lopen zonder lastig gevallen of toe geroepen te worden
Tasjesroof is totaal onbekend.
Als je iets vergeet in een restaurant o.i.d. dan kan je er gerust van uitgaan, dat het afgegeven is en je het terugkrijgt.
Daar staat tegenover dat het land zeer corrupt is.

#3 pedro

Ik ben in een vorige baan in vele landen geweest (tot een paar geleden) en herinner me vooral, hoe, steeds verder naar het oosten, de bewaking van de hotels, waar ik sliep, steeds strenger werd. dat zal toch niet zijn geweest, omdat het daar steeds veiliger werd, neem ik aan. In Nederland kun je in een hotel slapen zonder dat dat ´s nachts bewaakt moet worden door personen met doorgeladen kalasjnikovs.

Als ik bij vrienden verbleef, konden zij de deur gewoon open laten staan en als je in de omgeving bekend bent, hoefde je daar inderdaad niets te vrezen. precies zoals je beschreven hebt, Robert. Wat dichterbij huis, zie je dat in Zuid Italië ook al. Als je er vrienden, bekenden, of, nog beter, famiglia hebt, ben je daar volkomen veilig. Heb je dat niet, dan moet je reuze oppassen, zeker als je een beetje rijker overkomt dan de arme bevolking.

In het dorp, waar mijn grootouders woonden en een deel van mijn familie nog steeds woont, laat nog steeds een groot deel van het dorp de deur gewoon open staan, zeker overdag. Dat dat hier in Amsterdam niet meer kan, ligt aan het ontbreken van sociale controle, en wordt gevoed door de steeds verder gaande individualisering van de maatschappij, waardoor het niemand meer iets kan schelen, of er bij de buurman ingebroken wordt, maar waar we allemaal moord en brand schreeuwen, als er iemand door het raam naar binnen durft te kijken.

Btw: in het Turkse restaurant bij mij in de buurt, weet ik ook zeker, dat ik mijn spullen terug krijg, wanneer ik daar iets laat liggen en bij het Marokkaanse supermarktje mag ik mijn boodschappen gewoon mee nemen, als ik geen geld bij me heb (´O dat komt volgende keer wel goed. Eet u smakelijk en tot ziens´). Heerlijk vind ik dat en dat begon ik bij onze Nederlandse ondernemers steeds meer te missen. En ik ben bang, dat onze allochtone ondernemers dat onder onze invloed over een aantal jaren ook niet meer doen.

#4 Robert

Personen met kalashnikovs heb ik nooit meegemaakt, maar elk hotel, ook in het westen heeft zijn bewakingsdienst.
Wel was er (toen) op elke verdieping een etagejuffrouw, die controleerde wie er in en uitliep en die voor wat geld nachtelijk gezelschap voor je regelde.
Over de sociale controle heb je volledig gelijk. Wordt er gezien dat er iemand over de schreef gaat, dat volgt een publieke pak slaag, gevolgd door een aframmeling op het politie bureau.
En dan doe je het nooit meer. Je kijkt wel uit.

#5 Bougeluk

@2 waar is het `hier’ Robert?

#6 Joost

@3: Mijn Nederlandse bakker in slotervaart vond dat ook nooit een probleem. Het gaat gewoon om vertrouwen, en op het moment dat iets te groot wordt om te overzien is dat vertrouwen weg. Dat is in een supermarkt met duizenden klanten zo, en ook in een stad.

#7 Bougeluk

@ 3 in sommige landen worden de strijdkrachten bewust bij hotels en andere toeristische trekpleisters neer gezet om `de veiligheid’ te demonstreren. Het hoeft niet onveilig te zijn. Die landen denken daarmee westerse toeristen een gevoel van veiligheid te geven, maar een westerling denkt juist dat het wel onveilig is, anders heb je geen militairen bij de deur van het hotel nodig

de vraag is natuurlijk wel `hoe veilig? je voelt als een ommuurde woning nodig hebt. Bovendien is het in steden overal `onveilig? en op platteland is het overal `veilig?.

#8 Bougeluk

@3&6 het gaat deels om bekendheid: de regel bij het `Turkse restaurant’ het `Marokkaanse supermarktje’& de `Nederlandse bakker’ geldt alleen als je een vaste klant bent. Deels gaat het ook om mindere zakelijkheid van de Turkse of Marokkaanse eigenaar van de zaak. Bij de turkse broodjeszaak en de Marokkaanse slager en de Marokkaanse kapper hier om de hoek krijg ik altijd korting, ook als ik het weiger. Het wisselgeld, pinautomaten hebben nog geen ingang bij deze zaakjes kunnen vinden, wordt altijd in mijn voordeel afgerond.

#9 Robert

5@
Dezelfde noorderbreedte als Madrid, Christelijk land aan 3 zijden omgeven door Islamtische landen. Mooi uitzicht op de Ararat. Bergklimaat: veel zon, hete zomers, korte strenge winters. Op het moment nog mogelijk zonder jas buiten te lopen en een terrasje te pikken.

#10 Joost

@7: Ja, en je wordt alleen als vaste klant herkend als er niet teveel klanten zijn. Ergo, schaal.

#11 Bougeluk

@9 Nou ja mocht het daar onveilig zijn, is het toch genieten. Het is prachtige omgeving, denk ik en je moet wel oppassen voor de buren. Laatste was er toch veel burenrusie, hoorde ik.

Trouwens, corruptie creëert ook onveiligheid. Zelf heb ik liever de onveiligheid van NL dan die van een corrupte land.

#12 Bougeluk

@10 Ou ja tuurlijk

#13 Robert

11@
Jij moet toch als Marokkaan duidelijk weten dat corruptie zich vnl. op ambtenarenniveau afspeelt. Zij moeten ergens mee akkoord gaan waar een stempel en handtekening bij nodig is. En dat kost je geld, anders kan je tot St. Juttemis wachten.
Het heeft niets met de veiligheid op straat te maken. Uitgezonderd de politie dan, maar dat zelfde probleem heb je in Nederland. Hier wordt je niet bekeurd, omdat je 2 km te hard rijdt, maar om …… ja dat weet de politie zelf ook niet, omdat ze nooit anders gedaan hebben.

#14 pedro

“dat corruptie zich vnl. op ambtenarenniveau afspeelt”. Nee hoor, bij bedrijven gebeurt dit ook, alleen noemen we het daar geen corruptie, maar vallen bijdragen om projecten van de grond te trekken of vlotter te kunnen lopen onder marketing expenses. Het aannemen van giften wordt daar doorgaans als ´bonus´ aangeduid.

#15 Kropotkin

@14; Nee hoor Pedro, corruptie doet zich echt alleen voor ts ambtenaren (staatsdienaren) en (prive-)personen/bedrijven. Het gaat nl altijd om ‘overheidsdienaren’ die zich laten ‘betalen’ zodat (onnodige) overheidsregels omzeild kunnen worden.

#16 Koos

Men kan enerzijds een onderscheid maken tussen publieke en private corruptie, al naargelang de omgekochte persoon een positie bij de overheid of bij een onderneming heeft. (bron: Wikipedia)

#17 bougeluk

@13 waarom zou ik als Marokkaan duidelijk weten op welke niveau de corruptie zich afspeelt. Ga je vanuit dat alle marokkanen corrupt zijn of corruptielogen zijn?

#18 Robert

18@
Ik ben zelf niet corrupt; vecht er hier zelfs tegen. Maar ik ben zeer goed op de hoogte hoe het in de praktijk werkt. En in Marokko zal het niet anders zijn.
Als je een echte Marokkaan bent, weet je net als ik dat niet allen (vnl. de ambtenaren)) corrupt zijn, maar dat wel iedereen ervan op de hoogte op en vaak noodgedwongen er wel mee mee moeten doen. Ga nou niet onnozel doen!

#19 Koos

Corruptie en onveiligheid. Als jij gewoon rustig betaalt dan hoef je toch niet meer onveilig te voelen?

#20 Robert

19@
Het hangt ervan af. Als het om kleine bedragen gaat, maakt het niets uit. Als men, omdat je buitenlander bent, absurde bedragen gaat vragen (daar ze denken dat we zeer rijk zijn, omdat we uit het Westen komen) ga je er niet in mee. Ze kunnen dan je leven bemoeilijken. Ik laat alles door mijn vrouw afhandelen, omdat je anders minstens 2x zoveel kwijt bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*