Hoe ziek is Kim Jong-Un?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

De leider van Noord-Korea zou een hartinfarct hebben gehad, en zich nu in vegetatieve toestand bevinden. China zou een team van artsen naar Noord-Korea hebben gezonden om te adviseren.

Wat er allemaal van waar is, blijft zoals altijd onduidelijk. De stalinistische dictatuur is extreem gesloten.

Open artikel

Reacties (4)

#1 bolke

Hoe ziek is Kim Jong-Un?

In zijn hoofd?, behoorlijk zou ik zeggen.

#2 Ronzhu

Something, something, ‘hart van steen hebben’.

Eventuele opvolging wordt natuurlijk interessant, want wie staat er nog klaar in de coulissen na jaren van zuiveringen? Zijn kind(eren) zijn in ieder geval niet op leeftijd. Komt de Kim clan dan ten einde en kan er zaken worden gedaan met het politburo, of gaan die echt slaafs als regent tijdelijk de boel draaiende houden tot Un’s zoon of dochter het stokje over kan nemen?

#4 Co Stuifbergen

@2: Ik ga ervan uit dat de personen om Kim heen niet verblind zijn.
Het zou zelfs kunnen dat hij hiervoor al een marionet was.

Ze zullen zeker niet slaafs wachten tot de volgende grote leider zich aan de natie presenteert.

Als er iemand duidelijk overwicht heeft, komt er een regent, en die zal proberen te zorgen dat de volgende goede leider goed voorbereid wordt (lees: in een gouden kooi blijft en geen eigen initiatief ontplooit).
De enige manier waarop een troonpretendent uit zijn kooit ontsnappen kan, is als hij het boegbeeld wordt van een rivaliserende factie in de regering.

Als er niet iemand duidelijk overwicht heeft, zal er waarschijnlijk een strijd uitbreken.
Dat hoeft niet zo openlijk te gebeuren als in Lybië na het overlijden van Khadaffi, maar er zullen wel mensen uit topposities vermoord of veroordeeld worden (of alvast vluchten).

Nou ja, dat is mijn verwachting.

Bij het overlijden van de vorige Grote Leiders leek de machtsoverdracht zonder problemen te verlopen, dus ik vermoed dat in Noord-Korea niet veel onrust in de top is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*