Sargasso introduceert: Ferd, de watchdog internetconsultatie!

Foto: Samson Katt, vrij te gebruiken.

Graag stellen we u voor aan Ferd: Ferd de watchdog internetconsultatie. Hij houdt voor u de internetconsultaties in de gaten, zodat u het niet meer hoeft te doen, en geen consultatie meer hoeft te missen. En al zeker niet als de regering het nodig vindt de procedure terug te brengen van vier weken tot vijf dagen én dan doodleuk ‘vergeet’ een persbericht te doen uitgaan, zoals gebruikelijk is. Want deze regering kan dat, óók als deze demissionair is en het gaat om een voorstel dat van de NCTV een de facto derde geheime dienst maakt.

Gelukkig kwam Bits of Freedom er op dag twee achter wat er aan de hand was. De organisatie zit er gelukkig bovenop, want het had zo maar anders kunnen aflopen.

Ja, je kan je natuurlijk via de site abonneren om alle consultaties per mail te ontvangen, of zelf de RSS-feed in de gaten te houden. Maar het idee achter deze watchdog is dat als veel mensen hem volgen, er altijd wel iemand is die de aankondiging voorbij ziet komen en aan de bel kan trekken. Crowd sourced waakzaamheid, dus. Zodat we de volgende poging van de regering om er iets geruisloos tussendoor te sneaken op dag één doorhebben, en niet ‘pas’ op dag twee. Want als je vijf dagen krijgt om te reageren telt elke minuut.

Dus heb je een twitteraccount? Volg dan de Ferd, onze watchdog internetconsultatie.

Reacties (1)

#1 lmgikke

De burger wordt geconsulteerd. Wat de burger ook zegt is niet relevant. Men doet gewoon wat men wilde doen, nu met als extra argument: “we hebben de burger er bij betrokken”.

En zo houden internetconsultaties de status quo in stand. Dat men er nog in gelooft.

Urgenda uitspraak laat zien dat we in een bananenrepubliek leven, waarom zou men hier wel luisteren?