Quote du Jour | Beter moeten waarschuwen

Serie:

Het kabinet had in september beter moeten waarschuwen voor het risico dat de besmettingen weer zouden kunnen oplopen. Dat zei premier Rutte in het debat in de Tweede Kamer over de coronamaatregelen.

In plaats van beter waarschuwen had het kabinet beter moeten anticiperen. Hoe dan? Een paar suggesties: Zorgen dat de capaciteit voor het testen en traceren bij de GGD op orde is. Eerder maatregelen aanscherpen in plaats van wachten tot het eigenlijk al gierend uit de klauwen loopt; het is namelijk niet de eerste keer dat ze die fout maken. Eerder sturen op het versterken van de zorgcapaciteit.

Iedere Jan Doedel kan dit bedenken, waarom het kabinet dan niet?

Reacties (2)

#1 Frank789

Als je alleen naar de ziekenhuisopnames en IC-bezetting kijkt, dan daalden die tot begin oktober, dus niks aan het handje, doorlopen mensen.
Maar het afschaffen van beperkingen zodra het maar enigszins kan is ook fout. De 1,5 meter en mondkapjes hadden ze nooit moeten stoppen. Herinvoering stuit altijd op meer weerstand.
.
[ Eerder sturen op het versterken van de zorgcapaciteit. ]

Alleen als die niet gebruikt wordt om meer mensen ziek te laten worden maar om de reguliere zorg te laten doorgaan.
Als wij 50% meer IC-bedden hadden gehad hadden we 50% meer zieken en doden gehad.

P.S. hier een dagboek-draadje van een IC-verpleger, een wereld die nog steeds voor ons verborgen blijft maar eigenlijk een dagelijkse soap op tv zou moeten zijn.

https://twitter.com/aboutanurse/status/1461523019134910465

  • Volgende discussie
#2 lmgikke

Vanwege de formatie. Om toch zonder al te veel sputteren een Rutte IV te krijgen (onder voorwaarden die hij wil), is het handig als er een goede crisis is. Daarom eigen verantwoordelijkheid, de acties bij de burger leggen.

Luistert men, gaat het goed: Dan zou Rutte geclaimed hebben dat dat door hun beleid kwam, dus graag vertrouwen voor Rutte IV

Gaat het goed fout: Dan kan Rutte in het kader van het landsbelang en de crisis om eenheid vragen. Het is crisis, we moeten aan de slag. Dan worden er wat meloenen geslikt her en der. Et voila, Rutt IV is hier.

Een machtspoliticus (en dat is Rutte) boeit het niet of het crisis is of niet. Het gaat om de macht. Sterker nog, zoals Tatcher al zei: Never waste a good crisis.

  • Vorige discussie