SG-café dinsdag 21-07-2015

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van dinsdag 21-07-2015. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

0

Reacties (3)

#1 Krekel

George Clooney gaat de wereld verbeteren door onderzoek te verrichten naar wie er profiteren van oorlog in Afrika.

Is er niet een of ander toneelstuk van Bertolt Brecht waarin een koning die na een reis door zijn rijk zo diep geraakt is door alle armoede die hij er aantrof een onderzoek laat uitvoeren naar de oorzaken van deze armoede, en dat de resultaten van dit onderzoek dan uitwijzen dat de armoede van de bevolking en de rijkdom van de koning zelf twee kanten van dezelfde medaille zijn, oftewel dat de voornaamste oorzaak van de armoede onder de bevolking de rijkdom van de koning is … en dat de koning dan vervolgens die onderzoeksresultaten laat verbranden?

Misschien is dit wel het begin van zo’n toneelstuk, waarin George Clooney er op een gegeven moment achterkomt dat vooral megabedrijven als Nescafé en de wapenhandelaren die eigendom zijn van dezelfde (General Electric-esque) conglomeraten die ook de grote Hollywoodstudio’s bezitten profiteren van al die conflicten, met andere woorden de bedrijven die het onderhoud van Clooneys paleizen mogelijk houden, en dat Clooney dan maar gewoon besluit verder niet teveel ruchtbaarheid te geven aan zijn onderzoek.

(ik zeg overigens niet dat ik weet wie er allemaal verdienen aan het soort conflicten dat clooney wil laten onderzoeken, maar als dit een toneelstuk van brecht was zouden het de werkgevers van clooney blijken is wat ik bedoel … )

#2 lapis

Nog een tegenvoorbeeld voor Betteridge’s Law of Headlines: Would the rebellion against [Labours interim-leider] Harriet Harman have happened to a man? Antwoord: jôah, waarschijnlijk wel (zie ook de comments eronder).

#3 Mario

Debielrechts:

Before getting into the article it’s a pleasure to point out that, with their own stupidity, these idiots have proven that while not all conservatives are racist, all racists are conservative.

http://www.addictinginfo.org/2015/07/21/white-supremacists-define-5-types-of-liberal-white-men-a-must-read-cluster-of-stupid/

Mocht (minstens) één van de in het artikel genoemde punten op iemand van toepassing zijn, gelieve u dan te vervoegen op het dichtstbijzijnde politiebureau, waar uw paspoort zal worden ingenomen en u verbannen wordt naar https://en.wikipedia.org/wiki/Doggerland – zonder reddingboei.

Er is geen plaats voor uw soort in Nederland.

Ja, wat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*