Van Austeria tot Krugmania: zes manieren om de eurozone te redden

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (7)

#2 Bismarck

ING, is dat niet die bank die alleen maar overeind bleef door miljarden staatssteun? Hoe valide zijn hun projecties dan?

#2.1 Steeph - Reactie op #2

Als in, je hebt ooit iets fout gedaan dus kan je nooit meer iets goed doen?

#2.2 Bismarck - Reactie op #2.1

Als je eerder bijzonder slecht bent gebleken in je financiële voorspellingen/doorrekeningen, vertrouw ik er toch wat minder op dat je het de volgende keer wel goed doet. Los daarvan, ik zie liever het CPB zoiets doorrekenen dan een bank, die zeer duidelijk belang heeft bij de te maken keuze.

#2.3 Stephen Hero - Reactie op #2

Onze politici roepen steeds dat we niet anders kunnen dan bezuinigen, omdat we anders het vertrouwen van de financiele wereld verliezen. Als er dan een studie verschijnt van een van de grootste financiele instituten in het land die zegt dat nu bezuinigen de slechts mogelijke oplossing is dan is dat uiterst relevant, onafhankelijk van de validiteit van die studie.

Nog een paar van zulke studies en de ‘Confidence Fairy’ is mors dood.

#3 Matthijs

@Bismarck 002: Ja, dat klopt. Dus de ING weet precies wat nodig is om gered te worden. Staatssteun :)
Toen voor de bank. Nu voor andere sectoren binnen de eurozone.

#4 Mies ter Ize

Welke aanpak – behalve bezuinigen – ook gekozen zal worden, enige dwang om te komen tot die gemeenschappelijke aanpak is onontbeerlijk. Aan de mogelijkheden om tot een gecoördineerde economische EU-politiek (c.q. eurozone-politiek) te komen ontbreekt het tot nog toe.

Enige vorm van stimuleren in een land is gevaarlijk als de rest van de eurozone daarin niet meegaat. De stimulansen zullen in een open economische zone vooral dankbaar geaccepteerd worden door de buurlanden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*