1. 1

  Als dit soort landen wel de lusten maar niet de lasten van een EU-lidmaatschap willen, dan moeten eens de subsidies die en masse naar dit soort landen gaat, aangeperkt worden. Niet de lasten? Dan ook niet de lusten!

 2. 2

  Het is gewoon regelrechte sabotage van de EU. Ze moeten op een zijspoor worden gezet, subsidies ingetrokken en stemrecht ontnomen. Als ze weer constructief worden kunnen ze weer meepraten.

  De migrantenproblematiek wordt gebruikt om een wig in de EU te drijven. Loopjongens van Trump zijn het, pages die denken dat Trump’s chaos een zegen gaat zijn. Real-life trollen. Hongarije en Polen voorop, Italie en Oostenrijk als twijfelaartjes erachter aan.

  Spugen in de bron waaruit ze drinken.
  Machtspolitiek van voor WOI.
  Het Weens congres van 1815.
  Schandalige politiek.

  Fuck Oost-Europa, zak terug in de stront van voor 1989. Dan weten ze vrij zeker vrij snel weer wat vluchten is.

 3. 3

  @1: Ook Duitsland en Nederland zijn gepreoccupeerd met hun eigen belang. Rutte vergeet nooit het Nederlands belang te noemen als hij het woord Europa in de mond neemt.

 4. 4

  @3: Rutte praat in Den Haag gewoon met een andere tong dan in Brussel. Hier praat hij als VVD-leider Rutte, daar praat hij als premier Rutte. Dat is trouwens altijd zo met hem, zolang hij binnen de Nederlandse grenzen spreekt, is hij meer campagneleider dan premier.

 5. 5

  Het opnemen van asielzoekers wordt als een “last” gedefinieerd. Check.

  Welke asielzoeker wil eigenlijk in het relatief arme Oost-Europa wonen?

 6. 6

  Als voornamelijk pro-EU mens zeg ik: daar is de deur. Hard onderhandelen met GB over Brexit om principes over lasten en lusten is juist, maar die houding verwacht ik ook tegenover leden die niet uittreden. Er gaat bakken met geld naar Visegrad landen, laat dat maar eens een eerste pressiemiddel worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren