Trump kleedt je uit

Visumaanvragers voor de VS moeten voortaan gegevens verstrekken over hun gedrag op sociale media.

Bovendien eist de VS opgave van biografische gegevens tot 15 jaar terug.

Under the new procedures, consular officials can request all prior passport numbers, five years’ worth of social media handles, email addresses and phone numbers and 15 years of biographical information including addresses, employment and travel history. (bit.ly/2qBSrpv)

Open waanlink

 1. 1

  Aangezien ik al die gegevens niet langer paraat heb en ook niet wens te verstrekken, wordt dat dus géén tripje naar Baton Rouge, de Appalachian trail of Route 66.

  En ik denk dat meer mensen daar zo over denken. Maar wat meer is: ik denk dat het Amerikaanse zakenleven hier last van gaat krijgen.

  Want het zou zomaar kunnen dat allerlei zakenlieden, managers, verkopers en internationale handelaren geen trek hebben om door die mallemolen heen te gaan om deals te sluiten.

  Tja, je kunt natuurlijk veel via Skype en Google hangouts doen, maar toch…

 2. 2

  @1: Iedereen blijft dus weg. Moeten de Amerikanen het zelf doen. America first. Je kunt Trump enige logica niet ontzeggen.

  Maar als het echt ergens om gaat hoef je die vragen waarschijnlijk niet te beantwoorden.

 3. 4

  @2: [ Je kunt Trump enige logica niet ontzeggen. ]
  Jawel. Het is niet logisch alles zelf te doen, als persoon niet, als bedrijf niet, als land niet.
  Ook Trump en zijn familie laten heel veel in dat “bad” China produceren. Het is politiek-logisch om te roepen dat je alles zelf moet doen, niet economisch-logisch.

 4. 5

  @1: [ Aangezien ik al die gegevens niet langer paraat heb ]
  Aangezien vrijwel niemand die paraat heeft, heeft de immigratiedienst in feite carte blanche om willekeurig op totaal andere feiten zoals ras of religie het visum te weigeren, alleen zal de afwijzingsgrond netjes heten “niet verstrekken van alle gewenste info”.

  Trump snijdt zich wederom in de vingers omdat de US sterk afhankelijk is van het aantrekken van buitenlands talent. En de meeste aanslagen gebeuren door inlanders en niet door terroristen met een visum. Maar politiek bekt het lekker, dus doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren