1. 8

  Trolling als “beledigend en aanstootgevend taalgebruik” is een kwestie van definitie. En aanstootgevendheid is sterk cultuurbepaald. Dat kan nog aardig worden als Afghanistan ook dergelijke wetgeving invoert. Misschien moeten we het uitleveringsverdrag met Afghanistan maar eens nakijken.

  GD Star Rating
  loading...
 2. 10

  als je ziet hoe het begrip ‘terrorisme’ gaandeweg opgerekt wordt (Insane Clown Posse bijvoorbeeld – van bandje tot ‘gang’ en daarmee tot ‘urban terrorists’) tot demonstranten die ‘openbaar grondgebied’ (dat is een straat toch ook? – demonstreren in je eigen tuintje mag nog, als je die al hebt), dan voorspelt dit weinig goeds. Ik doe regelmatig aan facebooken, en ga in discussie met USA-citizens van allerlei soort. Daar zijn bij die hevig geschokt en beledigd zijn als ik een ‘unamerican’ opmerking maak (die anderen weer toejuichen). Die elke toespeling op het kwetsbare van hun ‘superioriteit’ opvatten als een bedreiging. Insult/harassment etc.
  om over gelovigen nog maar te zwijgen.
  http://www.azleg.gov/legtext/50leg/2r/summary/s.2549jud.pdf
  zegt weinig, kan ik me in vinden. Maar hoe sommigen dat uitleggen…

  GD Star Rating
  loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>