Tommy Robinson staat op de loonlijst bij Robert Shillman

‘Journalist en activist’ Tommy Robinson verdient meer dan 100.000 pond per jaar met zijn daden, die vooral bestaan uit het verdacht maken van moslims. Robinson kwam vorige week op borgtocht vrij. Er hangt hem een gevangenisstraf van ruim een jaar boven het hoofd wegens hinderen van justitie.

De Sunday Times onthulde gisteren Robinsons business model (doordat een ex-medewerker uit de school klapte): hij verdient meer dan 100.000 pond als ‘Shillman Fellow’. Dat zijn beurzen die verstrekt worden door de extreem-rechtse Amerikaanse miljonair Robert Shillman, die eerder in het nieuws was als sponsor van een Mohammed-cartoons wedstrijd en van schrijfsels door de nieuwe Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra.

Open waanlink

 1. 2

  ik zou het schokkender vinden als Robinson bij Soros op de loonlijst staat. maar goed, dissidenten mogen nergens aan de bak komen als ik het goed begrijp.

 2. 8

  @2 dissidenten mogen best aan de bak komen. Er is alleen een verschil tussen dissident zijn en in je levensonderhoud weten te voorzien, en een ton per jaar verdienen met de democratische rechtsstaat trollen. Ik ken weinig Soros fellows die een ton per jaar verdienen. Jij wel?

  @3 en @6 wederom een briljante onderbouwing. Je bent in vorm vandaag. Wat betreft het feit dat Robinson vervolgd wordt door de Engelse overheid voor het overtreden van wetten: volledig terecht. Zoals het ook volledig terecht is als milieuactivisten in zo’n geval vervolgd worden.

  Gedachtenexperiment: als de voormalige USSR dit soort bedragen had betaald aan figuren als Robinson, wat zou je dan een toepasselijke straf hebben gevonden?

 3. 9

  @8:

  Wat betreft het feit dat Robinson vervolgd wordt door de Engelse overheid voor het overtreden van wetten: volledig terecht.

  Daar dacht Lord Burnett toch heel anders over, in elk geval over de manier waarop dat ging. Daarom is Robinson nu dus ook op vrije voeten, althans voorlopig.

 4. 10

  @8: ok nu bepaal jij wat een redelijk salaris voor een trol is. ik denk dat een Bregman ook wel een tonnetje (stukjes correspondent, royalties boekies, courtage voor lezingen, etc) pj bij elkaar weet te scharrelen. terwijl hij wat mij betreft economisch schadelijke onzin verkoopt. ik vind het een beetje flauw dat je er een centenkwestie van maakt.

  hou je bij de klimaatstukken, die zijn een stuk beter en lees ik graag. “Groen” hoeft niet perse te betekenen dat je stelling moet nemen in de links-rechts culture war.

 5. 11

  Gedachtenexperiment: als de voormalige USSR dit soort bedragen had betaald aan figuren als Robinson

  VS en VK zijn nu nog bondgenoten. Tang-varken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren