Tienduizenden Duitsers de straat op tegen Pegida

Pegida blijft de gemoederen flink bezighouden in Duitsland.

Terwijl zo’n 25.000 mensen in Dresden meeliepen in een door Pegida georganiseerde mars ‘tegen de islamisering’, demonstreerden in heel Duitsland zo’n 100.000 mensen tegen deze onfrisse club.

Allemaal Gutmenschen en hippies, uiteraard. O ja, en policor. Heel erg policor.

Opvallend: zowel Merkel als de Duitse minister van Justitie spraken zich duidelijk uit tegen de beweging die bepaalde categorieën Duitsers wenst uit te sluiten.

Onze eigen Rutte daarentegen, houdt liever zijn mond.

Open waanlink

 1. 2

  Beetje vreemd Duitsland.
  Mensen die demonstreren tegen extremisme worden uitgemaakt voor halve nazi’s.
  Nu willen partijen daar het verbod op godslastering verscherpen, terwijl zo’n verbod overeenkomt met een verbod op het dragen van hoofddoekjes, kruisjes e.d..

 2. 8

  @3
  Dat is jou vooroordeel wars van feiten. Iedereen die niet zo gediend is van islamisme haat volgens jou moslims, maar er zijn ook moslims die niets van islamisme moeten weten.

 3. 9

  @2: Ik vind Nederland eigenlijk eerder een beetje vreemd. Daar mag je gewoon halve nazi zijn zonder dat iemand je zo mag noemen, want dan is ie aan het demoniseren.

 4. 10

  @8:
  Persoonlijk ben ik niet zo gediend van welke religieuze dwaalleer dan ook.
  Maar dat betekend niet, dat ik een haatcampagne tegen de paus + aanhang, of vertegenwoordigers van welke religie dan ook, zal steunen of beginnen.

 5. 11

  Ik ken, op de Zweden na, geen makker volk dan de Duitsers. De DDR had niet voor niets de meest gewillige bevolking van het oostblok.

  De Turken en andere migranten zien de Duitsers dan ook als een gecastreerd volk, en de Duitsers beseffen maar niet dat ze met hun onderdanige houding enkel minachting kweken bij de volkeren die ze importeren.

 6. 12

  @9: ’t Is nog gekker. Je kunt in Nederland een partij naar voorbeeld van en geïnspireerd door de massamoordenaar Mao Zedong oprichten en daarmee in de tweede kamer komen. Voorwaarde is wel dat je ‘socialistisch’ in de naam opneemt. Linkse massamoordenaars zijn immers ok want ze doet het voor de ‘goede zaak’.

 7. 13

  @11 Dus als er 100.000 man tégen Pegida op de been komt, zijn Duitsers makke, onderdanige, gecastreerde schapen; maar als er 25.000 Pegida-aanhangers demonstreren, dan zijn dat geen makke gecastreerde schapen maar dapper volk, bij wie het bloed van hun krijgshaftige germaanse voorouders door de aderen kolkt?

  Het lijkt mij namelijk gewoon twee keer om Duitsers te gaan, die massaal demonstreren, de ene groep tegen de komst van moslimimmigranten en de andere groep tegen racisme en xenofobie.

  Daar kun je veel van vinden, maar het is hetzelfde Duitse volk.

 8. 14

  @13
  De demonstraties van pegida hebben mijn indruk van de Duitse volksaard niet significant veranderd, het lijkt juist almaar erger te worden.

  De allochtonen problemen in Nederland vallen in het niet met die van Zigeuners, Turken en gespuis uit de Balkan in Duitsland.

 9. 16

  @14: Ben ik niet zo zeker van gezien Merkel’s reactie. De tweede wereldoorlog en daaruit voortvloeiende taboe op het benoemen en bestrijden van problemen waar een links (in verreweg de meeste gevallen natuurlijk ten onrechte) de racism/discriminatie/.. troef op kan spelen, is nog springlevend.

  Maar ook in Du is Otto Normalverbraucher het zat. De geest is uit de fles en die krijg je er niet meer in.

 10. 19

  @12: Over welke partij heb je het, want bij mijn weten is er geen enkele partij in de 2e Kamer die zich laat inspireren door het Maoïstisch communisme. Sterker nog, er is in ons parlement een gebrek aan communistische partijen van welke stroming dan ook. Dat geldt overigens ook in Duitsland, waar ze de communistische partij zelfs hebben verboden en democratisch gekozen volksvertegenwoordigers ervan hebben beroofd van hun zetels (alsmede de hele partijboedel in beslag genomen, een aantal partijfunctionarissen de bak in gegooid en een soort McCarthylijst opgesteld op grond waarvan leden werden ontslagen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren