Stop het hackvoorstel

De politie wil kunnen inbreken op elke computer en telefoon in Nederland en laat daarmee onze achterdeuren wagenwijd openstaan voor criminelen.

Bits of Freedom komt in actie tegen het wetsvoorstel Computercriminaliteit III. Daarin staat de bevoegdheid van de politie om in te breken op computers, tablets en telefoons. Dat schaadt volgens BoF de veiligheid en de privacy van alle internetgebruikers.

Open waanlink

 1. 2

  Praktisch gesproken is het verstandig ieder idee of iedere beslissing die de Nederlandse overheid heeft of wil nemen aangaande IT langdurig onder de loep te leggen en op voorhand er van uit te gaan dat de overheid het verkeerd ziet. Dertig jaar IT en Nederlandse overheid zouden ons die les toch in ieder geval geleerd moeten hebben.

 2. 3

  @2 In het geval van de overheid is het wat betreft dit dossier echter andersom: “never attribute to incompetence that which can be explained by malice”.

 3. 4

  @3

  Ik hou vast aan mijn eigen naïviteit en wil het woord “malice” zolang als mogelijk is buiten de beschouwing laten.

  Ik bedoel: veronderstel eens dat het kwade opzet is geweest, wat zijn daar dan wel niet de implicaties van? Bovendien komt mijn Ockhamse scheermes helemaal in de knoop te zitten als ik van kwaadaardigheid uit moet gaan…

 4. 6

  @4: Precies, die kwijtgeraakte taps van van Reij en dat mislukte fotorolletje van Srebrenica waren gewoon pure klunzigheid van de overheid met techniek! Puur toeval dat dat toevallig heel goed uitkwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren