SG-café zondag 02-12-2018

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zondag 02-12-2018. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (18)

#1 Joop

Normen en waarden van het land. Daar heb je dus geen Moslimbroederschap voor nodig. Zelfs de vakbond van acteurs keerde zich tegen de kledingkeuze.

https://www.ad.nl/film/egyptische-actrice-riskeert-5-jaar-cel-vanwege-te-blote-jurk-op-filmfestival~ac51a1a1/

#2 Lutine

@1

Nog erger: zelf bekende ze zich ook tegen haar eigen kledingkeuze:

,,Ik heb mijn kledingkeuze niet goed ingeschat. Het was de eerste keer dat ik deze jurk droeg en ik besefte niet hoeveel woede ik ermee zou uitlokken’’, zei ze. ,,Ik bevestig hierbij nog eens dat ik trouw ben aan de Egyptische waarden waarmee ik ben opgegroeid’’

Ik zie verder niks bijzonders aan de foto. De foto is niet eens erotisch van aard te noemen.

https://anderetijden.nl/artikel/5108/Een-blote-Phil-Bloom-in-Hoepla

Overigens was een ‘blote’ Phil Bloom zelfs voor de als progressief bekend staande VPRO en (sommige) VPRO leden al te gek. Ook voor Nederland is het niet zo lang terug dat we er archaïsche denkbeelden op na hielden. In de VS hadden ze weer nipplegate.

#3 Lutine

https://www.trouw.nl/opinie/we-dachten-met-halbe-zijlstra-een-cultureel-dieptepunt-te-hebben-bereikt-maar-het-kan-nog-erger~a3c29992/

Een aantal politieke partijen herhaalde in eigen woorden de klachten van het volk en beloofde te luisteren. Om de kiezers daarvan te overtuigen moest het imago worden veranderd. Ze moesten op het beoogde electoraat gaan lijken. En dus koketteerde Jesse Klaver met zijn nederige half-Marokkaanse komaf en schoof hij aan bij kantines in doodgewone bedrijven. En dus kwam de leuke, blonde dochter van godfather Jan Marijnissen uit de coulissen bij de SP. Een fijne meid, die net zo goed van de thuiszorg kon zijn of bij de Hema kon werken. De meeste moeite met de metamorfose heeft Lodewijk Asscher, wel jong en talentvol, maar uit een veel te beschaafd nest. Geen zweem van het volk in hem te bekennen.

Nu dus Mark en Klaas (fijne volkse naam trouwens, goddank geen Diederik of Jan Willem) op het VVD-festival.

Heerlijk als er weer wat ballonnetjes worden doorgeprikt. Je vraagt je af of er nog steeds mensen geloven in de beeldvorming van Jesse, Lilian, Mark en Klaas. Ik denk het wel! Wie bij populisten denkt aan Geert,Thierry en Pim zaliger heeft het mis. Het populisme heeft haar tentakels diep in de politiek geworteld. Alles draait om je imago en dat kun je aan de huidige generatie populitici wel over laten!

#4 Cheradenine Zakalwe

@3: Maar ik hoeverre is dat de schuld van de politici? Het volk wil toch leuke bekkies en stevige one-liners? Begin tegenover het volk een met argumenten doorwrocht onderbouwd betoog waarom bepaald beleid wel of niet noodzakelijk is, en je bent ze na vijf zinnen al kwijt.

#5 Le Redoutable

@3 Ik denk dat als je gaat turven bij het theater en het concertgebouw je een ruime vertegenwoordiging aan VVD’ers zal vinden, de vraag is echter of Jan Willem met zijn Jaguar nu per se subsidie voor zijn tijdverdrijf moet krijgen. Klaas en Lilian komen niet van de grachtengordel zoals Lodewijk maar het zijn Brabanders, daar viert men nu eenmaal liever carnaval dan dat men zich cultureel voordoet omdat de buurman dat nu eenmaal ook doet. Dat verschil begrijpt men in Amsterdam wel vaker niet.

Het volk, zoals het hier zo lekker denigrerend beschreven wordt, stemt sowieso geen VVD, we zie het nu weer aan de gele hesjes beweging. Dat is een mengeling van de populisten van SP, PVV, PvvD en FvD die allemaal in Mark Rutte iemand zien die hun uitlevert aan het “Neoliberale complot”.

“‘Weg met Rutte’, schalt een vrouw met schorre stem door een megafoon.” Die ga je echt niet om krijgen door een paar gymschoenen aan te trekken:

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/-gele-hesjes-protesteren-ook-in-nederland-klaar-is-klaar-genoeg-is-genoeg-~b9f78c86/

En in cijfers:

https://www.noties.nl/v/get.php?a=peil.nl&s=weekpoll&f=2018-12-02+erd.pdf

#6 Joop

Och gut, audience demicracy wordt verward met populisme. Dat is ook al voorspeld dat de party democracy op haar laatste benen stond. Vanouds sterke partijen zakken in elkaar. De christen en sociaal democraten stellen weinig meer voor in vergelijking met vroeger. Je krijgt nieuwe bewegingen met beeldbepalende gezichten die met ingestudeerde slogans het volk overtuigen.

Dat is een correctie op die partijen democratie, tijd dat er nieuwe vormen van politiek worden uitgevonden en we niet krampachtig vasthouden aan het oude vertrouwde.

#7 Lutine

@4

Het is een wisselwerking. Pim zaliger was de man die het populisme groot heeft gemaakt in Nederland, anderen sprongen ook (deels) op die wagen. Het zegt dus inderdaad iets over ons als volk, we willen instant bevrediging van onze behoeftes of worden angstig als deze bevrediging in gevaar dreigt te komen.

@5

De opinie uit @3 gaat over politici welke inspelen op het populisme. En daar komt de VVD ook niet straffeloos weg. Over Wilders (ex VVD) hoef ik het al lang al niet meer te hebben. Dat liegende Halbe een populist is/was, is al bewezen door hem zelf en zijn leugens. Blijft over, wetteloze Klaas die zijn kerkverlating breed uit meet in de media. En teflon Mark die in Nederland soms een populist is en in Brussel meer de nuance zoekt. Of de Mark die good cop, bad cop speelt met Klaas.

Zoek ook eens op wat het woord imago betekent, dat is het beeld wat iemand van zichzelf tracht te scheppen. Van mij als kiezer wordt dan verwacht dat ik dat beeld klakkeloos accepteer. (De politicus in kwestie denkt dus ook dat ik dom ben) Ik stem niet zo graag op een (denk)beeld(igheid). Politiek dient te gaan over de vraagstukken welke actueel zijn, niet over beelden. Vind ik dan hè, want velen denken er duidelijk anders over.

#8 Joop

@7.

Je gaat kennelijk uit van de betrouwbare politicus, en iedereen heeft fouten gemaakt, met zijn of haar ideologie waar hij of zij voor stond, en dan is het een populist.

Allemaal onzin, Lutine.

Het is de kiezer die op drift is. Dan weer dit, dan weer dat stemmen, of gewoon thuis blijven. De partijen democratie loopt op haar laatste benen. Een verstard systeem wat ontzettend broos is.

Volgend jaar EP verkiezingen, waarschijnlijk meerderheid christen en sociaaldemocraten voorgoed voorbij.

En dat is geen populisme, nee, de kiezer voelt zich bedrogen door de politici die de rijken en bedrijven blijven ontzien, terwijl de vaste lasten voor modaal en minima omhoog gaan.

Dat is al meer dan dertig jaar aan de gang, en verklaart komst nieuwe partijen, en afgang oude vertrouwde.

Uitspraken van politici doen ze alleen voor aandacht. Dominees die preken voor eigen parochie, het klokkengebeier is oorverdovend. terwijl de politieke secularisatie al lang is ingezet.

#9 Lutine

@8

Je gaat kennelijk uit van de betrouwbare politicus

Ja, waarom niet? Ik hou van politici die niet trachten mij bang te maken en die een verhaal hebben wat redelijk concreet is. Die zogenaamde islamisering, daarvan heb ik in de praktijk nog maar weinig gezien. Ergo, het zijn meer linkse autochtone politici die moslims lippendienst bewijzen, zoals Halsema deze week. Ik vind het interessant hoe politici, die uiteindelijk de gang van zaken zouden moeten bepalen, hun spelletjes spelen en hopen er mee weg te komen.

Dat de kiezer op drift is en ook niet al te intelligent, dat is geen nieuws. Het resultaat van diezelfde dolende kiezer is een versplinterende politiek en een kabinet wat grossiert in niks doen. De versplintering bewijst dat populisme werkt. Klaver en Baudet zijn trending momenteel, ze doen het dus goed als je in ‘aanhang’ denkt. Voor beide heren is er geen reden tot koerswijziging.

Wat populistische politici feitelijk doen is een beeld/imago neer zetten als reactie op een kiezer die ook in identificatie denkt. Baudet mikt op de geïdentificeerde autochtoon. Listig tracht hij de identificatie concreet te maken door terug te grijpen op een geromantiseerd verleden. Genoeg sukkels die er in trappen als ik de peilingen mag geloven. Klaver heeft een andere doelgroep. Hij tracht mede door zijn afkomst ‘gewoon’ over te komen, zo vernietigd hij het voormalige, elitaire grachtengordel-beeld wat onder Halsema over GL bestond. En ook Klaver is daar succesvol in.

nee, de kiezer voelt zich bedrogen door de politici die de rijken en bedrijven blijven ontzien, terwijl de vaste lasten voor modaal en minima omhoog gaan.

Dat is beeldvorming. Iemand als Rutte wordt door zowel linkspopulisten als rechtspopulisten gehaat. Juist omdat de populistische kiezer in beeldvorming denkt, is deze daar gevoelig voor. In werkelijkheid heeft Rutte -samen met de PvdA en constructieve oppositie- Nederland uit de crisis gehaald. Daar profiteer ik als minima ook van. De wijze waarop Rutte 2 dat gedaan heeft mag best bekritiseerd worden, dat verdiende niet overal de schoonheidsprijs. Maar het resultaat telt.

#10 Joop

@9.

Volgens mij heb jij je eigen geheel unieke beeldvorming die niet overeenkomt met wat er gebeurd in de werkelijkheid. Eigen fantasie. Zoals politiek waar je geen kaas van hebt gegeten. En iemand als Klaver die je de vernietiging van de elitaire grachtengordel toedicht.

Wat een lof voor Rutte. Ze hebben juist bezuinigd op de minima, waar jij helemaal niet toe behoort, daar geloof ik niets van. Anders kan je dat niet zeggen. En een crisis wordt niet door politiek ingrepen opgelost.

Dat zagen we met de bankencrisis. De banken waren fout bezig, en de politiek moest dat gaan oplossen, hoe lang heeft dat wel niet geduurd. Gelukkig dat de bonussen nu weer groeien, en als je daar wat van zegt ben je jaloers en of populist.

Ik snap ook niet dat je niet begrijpt dat de kiezer in geld denkt. Hij moet meer dokken, voor sociale voorzieningen, maar ook btw die weer omhoog gaat. Niet het salaris in dit soort getallen, dus er moet weer bijgelegd worden. Wie wordt nu voor de gek gehouden?

Die 1000 euro belastingverlaging krijgen we niet van Rutte, wel de dividendbelasting die hij wilde afschaffen. En daar mag je niets van zeggen, want dan ben je populist. Mijn uiterst conservatieve gezagsgetrouwe vader is zelfs Rutte al zat. De leugenaar.

En jouw tevredenheid is typisch. Heel veel Nederlanders zijn tevreden, over hun persoonlijk leven, niet over alles om zich heen. En daar mag je best wat van vinden, migratie, milieu, pleasen van banken en multinationals met belastinggeld, de EU, en het systeem van partijen wat in elkaar stort.

Omdat ze zogenaamd allemaal liberaal zijn maar ondertussen verkleuren en geen eigen inbreng meer hebben, afgezien dan die Dijkhofjes zoals jij dat noemt. Ik vind dat juist leuk. Je moet je onderscheiden. We leven in een democratie, niet een technocratie.

#12 gbh

“Does anyone really believe that a guy who’s spent his 70 years on this Earth showing no regard for working people is suddenly going to be your champion? Your voice?”

https://twitter.com/The_UnSilent_/status/1069222509709586432

#13 Hans Verbeek

@11: het was een heerlijke dag, Bismarck.
Weet je toevallig ook wanneer de koudste 2 december ooit was?

#14 gbh

@13: Easy

#15 Frank789

@14: :-))
Een hoop 1921, 1933, 1945

#16 Lutine

@10

Tevredenheid is een levenskunst waarvan ik me pas ten volle bewust ben sinds de opkomst van de boosmens: de PVV/SP en FVD stemmer, de brexiteer, de Trump stemmer, de boosGriek/Syriza stemmer.

En niet te vergeten de gele hesjes. Het is de boosmens die de westerse beschaving doet wankelen. Rusland, China, India lachen ons uit…..

Edit: https://nos.nl/artikel/2261824-uiterst-rechts-breekt-door-op-politiek-toneel-andalusie.html

Ook in Spanje komt de boosmens op. En ik zie dat ik de boosmens-regering van Italië ben vergeten te noemen. Het is me allemaal wat met die stortvloed aan boosmensen;-)

#17 Joop

@16.

Reactie op verliezen westerse economische hegemonie. De overheden zijn alvast aan het bezuinigen. En geld herverdelen met minder belasting multinationals en vermogens. Dus je kan immens lang over reacties hebben, oorzaken tellen voor mij.

Ten slotte tevreden mensen zijn mensen die minder alert zijn doordat ze lui naar achteren op hun stoel zitten. Vrijwel alles tevreden aannemen, en een nuttige idioot zijn voor de technocratische overheden, waar nog nauwelijks het woord democratie op van toepassing is.

#18 Lutine

@17

Inderdaad, ik steun en stem establishment en leun achterover. De boosmens zie ik wel terug in het journaal. Dat zijn meestal niet de allerslimsten die „weg met Rutte” roepen. Daarbij vergetend dat Rutte op democratische wijze premier is geworden. Ik zag zo’n geel hesje met een bord dat Rutte geen goede volksvertegenwoordiger zou zijn. Dan kan ik een lach niet onderdrukken, hij is helemaal geen volksvertegenwoordiger. Populisten/boosmensen zijn mensen met wat minder geestelijke bagage, feitelijk zo oud als de mensheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*