1. 1

  Een nietszeggend artikel, want de cijfers van cbs geven aan dat nieuwe statushouders steeds minder snel werk hebben, soms acht uur in de week doet cbs ook om de werkloosheidscijfers laag te houden, en als reden wordt de inburgering gcursus gegeven.

  https://beta.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/asielmigranten-vinden-lastiger-werk-dan-in-jaren-negentig-na-2-5-jaar-heeft-11-procent-betaald-werk~b9314743/

  Betaald werk betekent financieel zelfstandig , meer vrijheid en minder gezeik. Want ledigheid is des duivels oorkussen. Geloof je zelf dat ze alleen met inburgeringscursus bezig zijn. Of dat ze heftig gediscrimineerd worden, zodat ze in slachtofferrol zich kunnen wentelen.

 2. 6

  @1: “als reden wordt de inburgering gcursus gegeven”
  Dat is dan ook niet zo raar, gezien alle problemen met de inburgeringscursussen (ze moeten er zeven volgen). Aangezien in goede VVD-traditie de cursussen uitbesteed zijn aan de markt en de statushouders een lening krijgen voor deze “scholing”, zijn de cowboys die daar graag misbruik van maken meteen van de partij.

 3. 7

  Het zal weer eens niet de VVD zijn: https://www.nu.nl/binnenland/5225843/vvd-zet-hacker-naaktbeelden-stal-partij.html

  Toch vind ik het zorgelijk dat mensen vanwege een crimineel verleden uit de partij worden gezet. Dat je een actief politicus van zijn/haar post haalt als zoiets na zijn/haar benoeming bekend wordt lijkt me wel wenselijk. De kiezers hadden mogelijk niet op zo iemand gestemd, als ze van zijn/haar verleden hadden geweten en voordat het bekend wordt is de politicus mogelijk chantabel.

  Maar ook criminelen hebben passief kiesrecht en recht op deelname aan het publieke bestuur. Je kan best een goed politicus zijn als je in het verleden criminele feiten hebt gepleegd.

 4. 9

  @7:

  Toch vind ik het zorgelijk dat mensen vanwege een crimineel verleden uit de partij worden gezet.

  Je bedoelt, dan blijft er geen VVD meer over?
  De meeste bestuurders worden overigens niet met voorkeursstemmen gekozen, maar liften mee op de lijsttrekker. Wel is het opmerkelijk dat het stelen van naaktfoto’s bij de VVD dus erger is dan grootschalig frauderen.

 5. 11

  @6.

  Ja, maar je bent toch niet alleen bezig met inburgeringscursussen. Je kan zelf initiatief nemen,, vrijwilligerswerk gaan doen, taal leren. Ik ken genoeg nieuwkomers die positief actief zijn, en het nooit over problemen met inburgeringscursussen hebben.

 6. 12

  @11: De taal leren is één van de cursussen. Uiteraard ben je daar ook mee bezig als je niet in een klas zit (dat noemen ze huiswerk). Overigens zijn vrijwilligerswerk doen en de taal leren natuurlijk nog geen enkele garantie op uit de bijstand komen (en bovendien met je heel voorzichtig zijn met vrijwilligerswerk doen in de bijstand, want het kan tot korten leiden). En als je goed bedonderd wordt, schiet het met de taal leren bovendien ook niet erg op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren