1. 4

  @3: Nou ja dat klopt wel, dat is inderdaad de bedoeling van deze maatregel die het kabinet heeft uitgesproken. Of met de maatregel het doel gehaald wordt is een heel andere discussie (het is maar de vraag of dit meer banen aan brievenbusplaatsers oplevert dan er verloren gaan als gevolg van de 1,4 miljard die de overheid door de maatregel minder kan uitgeven).

 2. 5

  @4:
  Je bedoelt dat het bedenkelijk is dat het ons vestigingsklimaat verbetert en dat het meer banen oplevert. Ondanks dat wil het kabinet dit toch doordrukken, is het dan niet aannemelijk dat dit alleen maar is om het internationale bedrijfsleven te pleasen?
  Zou je van een onafhankelijke nieuwsorganisatie niet mogen verwachten dat ze zoiets tussen aanhalingstekens plaatst? Zet er op zijn minst “volgens het kabinet” erbij, als het omstreden is.

 3. 6

  @5
  Nee, het is niet alleen bedoelt om het bedrijfsleven te pleasen. De beperking van de renteaftrek op deelnemingen, van waaruit deze afschaffing van de dividendbelasting wordt gefinancierd, is juist weer nadelig voor het bedrijfsleven, m.n. brievenbusfirma’s.
  Je zou van onafhankelijke nieuwsorganisaties mogen verwachten dat ze dit beter belichten.

 4. 8

  @7:
  Uit je eigen 2e linkje:

  al wordt het gros van de milieumaatregelen ter waarde van ruim 3 miljard euro pas ná 2021 ingevoerd.

  Mooi staaltje “over het graf heen regeren” dus. Een mooie manier van liegen van Rutte 3. Bij het volgende kabinet kunnen al die voornemens straffeloos worden doorgestreept. De groene agenda is op drijfzand gebouwd.

 5. 9

  @8 @7 Bovendien slaat het nergens op om 1.5 miljard aan slechte maatregelen weg te strepen tegen 1.5 miljard aan goede maatregelen. Het is een regering gewoon toegestaan om het land netto vooruit te helpen.

 6. 12

  @7: Zelfs dan verlies je nog banen, omdat de belastingen die je noemt in Nederland worden geheven, terwijl de dividendbelasting volledig voor rekening van buitenlandse aandeelhouders kwam (want de Nederlandse aandeelhouders konden hem weer aftrekken van andere belastingposten). Verder zou het eerlijk zijn om het volledige pakket van belastingen te bekijken, in plaats van te cherry picken. De milieubelasting en verminderde belastingaftrek zijn uitruil tegen het lagere toptarief in de inkomstenbelasting en de verlaging van de vermogens-, vennootschaps- en winstbelasting.

 7. 13

  @10: Is dat zo? Het blijkt nergens uit het bericht dat een soortgelijke opmerkingen over vrouwen niet zou zijn weggehaald. Vervang ‘men’ in het bericht door een andere categorie, en je snapt waarom de facebookcomputer erop aanslaat.

 8. 14

  Na tig jaren geleuter over het Nederlands Huishoudboekje op orde houden krijgen we dit…

  ‘We weten van zeventig procent van de belastingen en premies die we betalen, niet waar ze terecht komen’ aldus President van de Algemene Rekenkamer, Arno Visser in Buitenhof van 3-12-2017.

  https://www.vpro.nl/buitenhof/speel~POMS_AT_11920255~arno-visser-president-van-de-rekenkamer~.html

  Ben even de weg kwijt. Waar precies praat men over in den Haag? Vergeet armageddon, vergeet de apocalyps, vergeet het einde van de wereld. Hier een stukje Babylon aan de Noordzee.

 9. 16

  @2: @3: Oh, nu begrijp ik het. Die mensen die die vermeende extra geïnvesteerde banen krijgen kunnen vervolgens de belasting betalen die de staat dankzij het afschaffen van de dividendbelasting gaat mislopen. Toch?

  (hoeveel modale banen heb je eigenlijk nodig om jaarlijks anderhalf miljard aan belasting op te hoesten?)

 10. 17

  Ondertussen houdt ook het kabinet Rutte III (net als zijn voorgangers) zich in Brussel bezig met de instandhouding van het belastingontwijkingskartel:
  “Nog steeds behoort Nederland tot de coalition of the unwilling, zo melden verschillende diplomatieke bronnen in Brussel. Samen met enkele andere landen blijft Nederland, volgens deze bronnen, op verschillende dossiers dwarsliggen. Deze landen zouden onderling zelfs afspreken wie welk dossier blokkeert.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren