PVV trekt handen af van klokkenluider Fred Spijkers

PVV trekt handen af van klokkenluider Fred Spijkers

Open waanlink

 1. 1

  In het stuk wordt helaas niet duidelijk waar het dhr Spijkers momenteel om gaat. Zo blijft de suggestie hangen dat hij nog meer vergoeding zou willen. Terwijl het alleen gaat om het zuiveren van zijn naam. Bij defensie staat in zijn dossier namelijk nog “psychiatrische patient”. Hoe moeilijk is het om dat losse eindje ook nog even weg te poetsen.
  http://www.inoverheid.nl/artikel/nieuws/2525641/kamer-wil-einde-aan-klokkenluiderszaak-defensie.html

  PVV is niet heel erg consequent qua klokkenluiders, dat blijkt maar weer. Klokkenluiders zijn goed als ze dingen doen die in het straatje van de PVV passen. Maar zo werkt de wereld niet.

 2. 4

  “Spijkers vermoedt dat de militaire achtergrond van de PVV’er, die 16 jaar bij de Koninklijke Landmacht heeft gewerkt, een rol speelt.”
  Hernandez, de Mat Herben van de PVV.

 3. 7

  Het is duidelijk uit de uitlatingen van Marcial Hernandez (zelf ex-officier) dat de PVV zich achter defensie schaart en niet achter deze klokkenluider.

  “PVV-Kamerlid Marcial Hernandez nam vorige week tijdens een commissievergadering in krachtige bewoordingen afstand van Spijkers. Hij betoogde dat Defensie in het verleden voor de klokkenluider ‘op de knieën’ is gegaan. Doordat dit in de woorden van Hernandez ‘nog niet genoeg’ is, ‘verliezen mensen hun sympathie voor deze persoon (Spijkers, red.)’. De PVV’er verwees naar de schadevergoeding van 1,6 miljoen euro die Spijkers in 2002 heeft ontvangen, en naar advocaten- en doktersrekeningen die door de Staat zijn betaald. ‘Het is echt genoeg. De heer Spijkers heeft een riante genoegdoening gehad, waar Henk en Ingrid alleen maar van kunnen dromen’, aldus Hernandez.”

 4. 11

  Defensie heeft een slechte naam hoog te houden op dit gebied. Ze plegen nog net geen moorden om zaken stil te houden, hoewel dat ook niet zou verbazen. Alles om de groep bij elkaar te houden.

 5. 13

  Wanneer stopt de PvdA en GroenLinks nou eens met deze coalitie in het zadel te houden? Stem gewoon nooit meer in met een plan van dit kabinet, dan ben je er tenminste van af.
  Maar ja, na verkiezingen valt er geen een ander coherent meerderheidskabinet te vormen.

 6. 16

  @015: het blijkt maar weer dat er vooroordelen zijn over PVV-stemmers. Opzichzelf heb ik geen probleem met mensen die vooroordelen koesteren, maar dat betekent niet automatisch dat ze gelijk hebben.

  Ik ben niet PVV-stemmer uit de 2de of 3de hand. Maar uit de eerste hand.

 7. 17

  @016 En dat betekent:
  – dat je alle PVV-stemmers in het land persoonlijk de hand hebt geschud en hebt gesproken over hun motieven?
  en/of
  – dat je persoonlijk voor het niet-bruinhemd-zijn van de PVV-ers instaat?

  Terzijde: er zijn vooroordelen over alle stemmers op alle politieke partijen, over alle mensen eigenlijk. PVV-ers uiten zelf ook allerlei vooroordelen over allerlei mensen. Niks bijzonders, dus waarom je druk maken over vooroordelen over PVV-stemmers?

 8. 20

  volgens mij best wel als de PvdA een keer de onwil laat varen om met de SP samen te werken. Met GL, en D’66, en helaas, zal je dan waarschijnlijk ook weer het restantje CDA nodig hebben.
  (deze vond ik laatst wel grappig: Maxim! goed bezig! nog 11 to go!)

 9. 21

  Dat gaan die partijen doen zodra het besef er komt dat strategisch stemmen meer winst oplevert dan stemmen volgens je programma/ideologie/wat je altijd hebt lopen drammen. Een flink deel van het stemvolk heeft een heel kort geheugen en dat is links nog niet helemaal opgevallen.

 10. 23

  Een PVV-er is of dom (weet niet waar de beweging eigenlijk voor staat) of kwaadaardig (weet wel waar de beweging voor staat en is het daar mee eens). De eerste groep is vele malen groter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren