Politico maakt lijst van veertig belangrijkste Europarlementsleden

Politico heeft een lijst gemaakt van de veertig voornaamste Europarlementsleden in 2017.

Op de lijst staan drie Nederlandse parlementsleden: Kati Piri (PvdA) op 11, Bas Eickhout (GroenLinks) op 19 en Sophie in ’t Veld (D66) op 34.

We’ve thought hard about who is setting the agenda, who stands out from their peers, who drives trends both within the legislative arena and in the wider EU political debate — where MEPs often play an ambassadorial role.

Er staan dit jaar meer vrouwen in de lijst dan mannen (21-19). En minder Duitsers dan in 2016. Daaronder wel drie leden van de Groenen: Ska Keller, Jan Philipp Albrecht en Sven Giegold.

 

Open waanlink

 1. 1

  Ieks, zou het feit dat ik maar drie van de veertig namen ken iets zeggen over mijn tekortkoming (ik vind mezelf politiek best geïnteresseerd) of over het democratische tekort van het Europees parlement?

 2. 2

  @1: het zegt iets over de eenzijdige nationale insteek van de berichtgeving over het Europees parlement. Ook de meest Europa-gezinde partijen GroenLinks en D66 berichten vrijwel uitsluitend over hun eigen vertegenwoordigers.

  Daarom heb ik het lijstje van Politico ook hier geplaatst.

 3. 3

  Intrigerend @2 ware het niet dat twee van de drie niet-Nederlanders zijn (Weber, Le Pen). Het lijkt me dus niet een voor de hand liggende verklaring…

 4. 4

  @1/3: Ik denk dat er in ieder geval wel wat aan je blik over de grens schort als je Guy Verhofstadt (bijna 9 jaar premier van België geweest) niet eens kent. Verder, ken je wel 40 Nederlandse Tweede Kamerleden (exclusief partijleiders)?

  @2: Het is ook wel een beetje suf dat je alleen op landgenoten mag stemmen bij de EP-verkiezingen. Dat helpt niet echt met de motivatie om de rest te leren kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren