Oekraïne beëindigt verbod (sinds 1992) op verkoop landbouwgrond

Oekraïne beëindigt verbod (sinds 1992) op verkoop landbouwgrond

Open waanlink

 1. 3

  ik voorspel een chernozem-bubble, voor een habbekrats uitgekochte weduwes, en graaiende tussenhandelaren…

  @ JSK. al dat land in staatsbeheer… en dan de bevolking laten werken in staatsboerderijen! Wat een goed plan!

 2. 5

  In de jaren negentig heeft Oekraine bijna alle landbouwgrond van de hand gedaan. het grootste deel is uitgedeeld onder voormalig kolchoz en sovchoz medewerkers. maar omdat zo’n eigendomsoverdracht nogal een operatie is, oekraine een corrupt en incompetent overheidsapparaat heeft en er veel strijdige belangen zijn, heeft een groot deel van de bevolking alleen een papiertje dat hen recht geeft op een stukje land. het eigenlijke, fysieke stuk land is nog niet aangewezen. met als gevolg dat er een levendige handel in lease-contracten is ontstaan, en ook een boel land gewoon braak blijft liggen.

  Maar de optie om, vanuit de staat, land te verkopen aan de hoogste bieder is dus allang vervlogen. Zou ook raar zijn, omdat een groot deel van dat land slechts een paar generaties geleden onteigend is van de oorspronkelijke eigenaars.

 3. 6

  een groot deel van de bevolking alleen een papiertje dat hen recht geeft op een stukje land.

  Dat klinkt als een grote groep mensen die klaar staan om voor een habbekrats hun “virtuele” grond van de hand te doen. Ze hebben er geen binding mee en waarschijnlijk niet de juridische power om dat papiertje zelf in land om te zetten. Monsanto zou inderdaad een goede zaak kunnen doen, ware het niet dat ze kansloos zijn tegen Russische inkopers, die desnoods de plaatselijke maffia in kunnen zetten. Ik voorzie grootschalige opkoop door de Russen, die daar door Putin vast in gesteund zullen worden, omdat hij zo zijn greep op Oekraïne kan vergroten.

  Het zou me dan ook niet verbazen als deze maatregel uit de hoed van de pro-Russische partij komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren