‘Nu voldoen aan de Europese begrotingsregels is niet het belangrijkste’

‘Nu voldoen aan de Europese begrotingsregels is niet het belangrijkste’

Open waanlink

 1. 4

  Wat een slecht stuk.

  Als we A niet doen, dan zou B kunnen gebeuren.

  De grap is dat A in het verleden al gedaan is en dat dat geleid heeft tot de situatie die we nu hebben.

  Als dit betekent dat Nederland nu niet voldoet aan de Europese begrotingsregels, dan zij dat maar zo, stellen Danijela Piljic en Hans Stegeman. Het is economisch gezien veel belangrijker de overheidsfinanciën op de lange termijn op orde te krijgen

  Uhm ja, want de landen die zich in het verleden niet hielden aan deze afspraken met het oog op “economisch gezien veel beter” en “lange termijn visie” daar gaat het nu juist het beste mee… not.

 2. 5

  Huh? De Rabo was zo een beetje de enige bank, die niet om dreigde te vallen door de crisis.

  Verder ben ik het wel met je analyse eens, dat we veel minder naar de bankiers moeten luisteren dan we tot nu toe gedaan hebben. De landen, die dat het meest gedaan hebben, zijn de landen, die nu in de problemen zitten. De Griekse regering liet haar oren veel te veel naar de adviezen van Goldman Sachs hangen.

 3. 6

  Vreemd dat artikelen over de Nederlandse belastingschuld van zo’n 65% van het bbp nooit refereren aan de latente belastingclaim op onze pensioenreserves groot ca 890 miljard. Dat is toch mooi 35% van 890 miljard of 312 miljard. Onze overheidsschuld is daarmee een van de laagste in Europa (15,2% bbp).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren