Nederland laat Zara belasting ontduiken

Een nieuw geval van tax shopping onthuld door de groene fractie in het Europees Parlement.

This is not a small matter, as we estimate the amount lost per country to run to millions over 2011-2014: €218 million for Spain, €25 million for Germany, €57 million for Italy, €76 million for France, €20 million for Greece, £22 million for the UK, €18 million for Belgium and €6 million for Austria.

 

Open waanlink

 1. 1

  In Spanje hebben ze zeker geen geld nodig? Typisch dat ze dan de belasting voor bedrijven omlaag doen, of laten ontsnappen via enigszins legale wegen, maar de voorzieningen voor de burgers kapot bezuinigen.

  Ik vraag me af hoe het zit met concurrentie voordeel. Want een kleine kledingzaak op de hoek bij jouw in de buurt kan dat denk ik niet zo snel, spelletjes spelen met de belasting.

 2. 2

  @Joop, dat zie je verkeerd. Deze belasting deals zijn nodig, anders kost het banen. (Sarcasm off)

  Dat we het MKB en eenmansbedrijven zo op een achterstand zetten in hun concurentie positie wordt voor het gemak vergeten. De banen die daar verloren gaan worden ook vergeten.

  Net alsof Zara (en consorten) weg zouden gaan uit Nederland met hun winkels als ze de volle mep zouden moeten betalen. Als ze al weg gaan, is het hoofdkantoor. Dat zal men verplaatsen naar een ander land met andere belastingvoordelen.

  Ik zeg, laat lekker gaan en spreek op Europees niveau af, dat er belasting betaald dient te worden in het land waar de omzet gehaald wordt…

  Maar goed, wie lobby’t daarvoor in Brussel en Den Haag?

 3. 6

  De eigenaar is niet voortgekomen uit de aristocratie, nee, dit is Spanish Dream:

  Als gevolg van het werk van zijn vader, een spoorwegarbeider, kwam Ortega op 14-jarige leeftijd naar A Coruña. Hij begon als boodschappenjongen voor verschillende kledingzaken in A Coruña, het centrum van de Spaanse textielindustrie. In 1963 begon Ortega een eigen zaak voor fabricage en verkoop van badjassen, Confecciones Goa. In 1975 opende hij zijn eerste winkel onder de naam Zara, wat zou uitgroeien in een enorm populaire keten van kledingzaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren