1. 2

  @1: Hij was de hoogste commandant en dus verantwoordelijk voor de misdaden van zijn ondergeschikten, of hij nu wel of geen opdracht gegeven heeft, dus terecht veroordeeld, maar ik ben bang dat dat net zoals zoveel veroordelingen het hoger beroep de veroordeling grotendeels terug draait zoals bij zoveel al is gebeurd.
  (of hij legt het loodje voordat het hoger beroep is behandeld)

 2. 5

  Thx Bolke. Heb jij zelf enige twijfel dat Mladic niet wist wat er gaande was in Srebrenica? Ik weet dat de beeldvorming rond hem vernietigend is, maar in dit geval is er toch ook veel bewijs tegen hem?

 3. 6

  @5: Hij moet het geweten hebben, kan niet anders, of hij daadwerkelijk ook het commando er toe voor gegeven heeft zou kunnen, hij was er verknipt genoeg voor, maar ja, genoeg ondergeschikten van hem waren er ook verknipt genoeg voor om zoiets op eigen houtje te organiseren.

  Bewijs weet ik niet, er werd niet veel op papier gedaan, dus dan kom je al snel bij getuigen terecht en dat blijft lastig, want dat wordt al snel woord tegen woord.

  Hoe dan ook, als opperste commandant ben en blijf je verantwoordelijk voor de daden van je ondergeschikten.
  Of je er nu wel iets van weet of niet.

  Ik vermoed dat ie dood is voordat het hoger beroep klaar is.

 4. 7

  Ik vraag me af of Karremans nog op de tribune zat en iets riep als ‘don’t fuck with the piano player’. Maar dan moet je natuurlijk wel nog iets van ballen hebben.

 5. 9

  @8 Dit soort generalisaties zijn altijd van een zekere onzinnigheid (laat ik het netjes houden), maar de timing suggereert dat de Friezen “ballen” hebben omdat een stel racisten in Friesland op agressieve, illegale wijze een groep demonstranten monddood heeft gemaakt. Mocht dat zo zijn: wat een treurigheid.

  Of gaat het er om dat de Friezen met Ballen in Leeuwarden de PvdA de grootste partij hebben gemaakt, en GroenLinks de (gedeeld) tweede? https://nos.nl/artikel/2204152-pvda-blijft-de-grootste-in-leeuwarden-ondanks-verlies.html

 6. 10

  @9: Stemmen vergt in Nederland (in tegenstelling tot bv. Catalonië of Irak) niet bepaald ballen. Geen kans dat je in elkaar geknuppeld of doodgeschoten wordt op het stembureau en dankzij het stemgeheim vergt het ook weinig ballen om op eender welke partij te stemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren