1. 1

  Minecraft is ook een zegen voor onze twaalfjarige blagen met hun pyromane neigingen. Het is goedkoop, het houdt ze van de straat en de TNT-blokken ontploffen veel heviger en brengen veel meer schade toe aan de omgeving.

 2. 8

  Nobele gedachte een vuurwerkverbod. Maar heel erg naief. Er is namelijk al een verbod gedurende 364 dagen van het jaar. En dat is al niet te handhaven. Al sind augustus knalt er al vuurwerk bij mij in de wijk. Wordt NIETS aan gedaan.

  Daarnaast is een grote veroorzaker van de elende illegaal vuurwerk, en ook dat kan men nu ook al niet handhaven. Het is namelijk nu al verboden.

  Persoonlijk denk ik dat het enige dat zal werken reeds door Darwin is beschreven. Open een weiland, laat de hersenlozen die graag dom willen knallen lekker hun gang gaan. Disclaimer ondertekenen dat je afziet van medische hulp (hulpverlening hoeft van mij niet belast te worden met de gevolgen). Stel lekker zwaar vuurwerk toe, laat ze zichzelf opblazen, live op sbs. Na afloop zand erover en probleem definitief opgelost.

  Klinkt cynisch, maar een vuurwerk verbod is naief (zoals ik eerder al aantoon). Het treft voornamelijk de goede gebruikers die het wel netjes en veilig doen.

 3. 12

  “Vuurwerk afsteken is een levendige traditie”, zegt de SP, “en daar moet vooral buiten de Tweede Kamer over gepraat worden.”

 4. 13

  “Onze mooie traditie van vuurwerk afsteken verdedigen tegen politiek-correcte politici, journalisten en activisten.” – Martin Bosma

 5. 15

  Ik merk dat sommigen er geen enkele moeite mee hebben om een deel van hun belastingen en ziektekostenpremies besteed te zien worden aan het behandelen van hand- en oogletsels die met een simpele concessie aan het astrologische oliebollenfeest voorkomen hadden kunnen worden. Je kunt er ook een positieve draai aan geven: je heb bakken meer geld over voor drank en taxis. En voor een mooi kleurenschouwspel zijn er altijd nog discolampen en magische truffels.

  “Maar: traditie”

  Traditie dat waren ook executies op de Dam.

 6. 18

  @15 en ik denk dus dat een verbod naief is en niet het doel zal bereiken. Hoe zal het verbod gehandhaafd worden? Hoe voorkom je al het illegale vuurwerk?

  Tegen dommigheid is geen verbod opgewassen. Iemand die nu een lawinepijl afschiet doet dat met een verbod nog steeds.(is nu namelijk ook al verboden)

  Ik las eerder deze week een artikel (kan het niet zo snel vinden) dat van het legale vuurwerk het knal en de pijlen de grote boosdoeners zijn. (Een idioot de een pijl uit de hand afschiet vindt wel een andere manier om zichzelf letsel aan te doen). Wellicht dan daarop focussen? Geen pijlen en knal meer verkopen. Alleen nog goed , stabiele sierpotten?

 7. 21

  @20 dat is totale onzin en dat weet je zelf ook.

  Als je een verbod instelt moet je jet ook handhaven. En m.b.t vuurwerk kan men nu al handhaven (ELKE dag sinds de zomer wordt er in mijn wijk zwaar illegaal vuurwerk afgestoken. En daar komen de daders gewoon mee weg). Dus ipv te praten over nog meer verboden zou men al heel veel kunnen doen. Nu al. Geen extra verbod voor nodig. Maar dat gebeurt niet. Dus als je nu al niet handhaaft heeft extra verbod geen enkel nut.

  En m.b.t. vuurwapens. Dat wordt wel degelijk gehandhaafd. Loop maar eens met een (nep) pistool door het centrum. Dan merk je het wel.

 8. 22

  @21:

  ELKE dag sinds de zomer wordt er in mijn wijk zwaar illegaal vuurwerk afgestoken. En daar komen de daders gewoon mee weg)

  Jij woont in een tokkie wijk?

 9. 24

  @23: Hier bij mij, 150k inwoners, is er zelden vuurwerk door het haar heen. Zelfs niet in mn (ex) volgelaarswijk.

  Je zal wel niet de enige zijn die er overlast van heeft, ga klagen bij je gemeente zou ik zeggen.

 10. 25

  @22 nee in het mooie Brabantse Land

  En het boeit niet of het een tokkie wijk is of niet. Feit blijft dat er niet gehandhaafd wordt.

  Of wil je zeggen dat er in Nederland andere regels gelden voor een tokkie wijk? Hmm je laat je wel kennen zo…everybody is equal but some are more equal then others?

  Zeer denigrerende , elitaire comment.

  Sargasso is niet meer wat het geweest is. Telkens als er een niet welgevallige comment geplaatst wordt , wordt er op de man gespeeld. En maar klagen over ‘stormfronters’, en niet door hebben dat men het juist zelf is met dit elitaire gedrag en niet WILLEN lezen-luisteren.

 11. 26

  @24 ik ga niet klagen.

  Sjemig , begrijpend lezen is lastig tegenwoordig. Ik geef alleen aan dat een vuurwerkverbod er al lang IS gedurende 364 dagen van het jaar!!!! En als het nu al niet gehandhaafd wordt, meer regels en verboden NIETS zullen oplossen.

 12. 27

  @25:

  Of wil je zeggen dat er in Nederland andere regels gelden voor een tokkie wijk? Hmm je laat je wel kennen zo…everybody is equal but some are more equal then others?

  Jup, want hier wordt wel degelijk gehandhaafd hoor, hier is het omgooien van een kliko ook zo’n beetje het ergste wat er zo ongeveer gebeurt.

  Hier kan je zelfs nog gewoon je auto/voordeur de hele nacht open laten en dan gebeurt er helemaal niks hoor.

 13. 28

  @26 “ELKE dag sinds de zomer wordt er in mijn wijk zwaar illegaal vuurwerk afgestoken”

  Tsja, als niemand klaagt, wordt er ook niet gehandhaafd. Deal with it.

 14. 29

  @25: “Of wil je zeggen dat er in Nederland andere regels gelden voor een tokkie wijk?”

  In ‘tokkie’ wijken wonen meestal zwarten. En laar nu net vuurwerk afsteken iets zijn voor de roomblanke medelanders – dat zit in hun dna. Vraag maar aan Joost Niemöller.

 15. 31

  @28 Als er niet wordt gehandhaafd omdat er niemand klaagt vindt dus ook niemand het een probleem. Wat ik al zei dus, die wel klagende organisaties en particulieren zijn alleen maar representatief voor henzelf.

 16. 32

  Één dag een beetje geluidsoverlast voor zeurende mensen, 10 mensen op de zeventien miljoen die blind worden, en nog een paar met ander letsel, bijna allemaal veroorzaakt door vuurwerk dat al verboden is. Maar toch moet dit nu op eens verboden worden. Gadverdamme, vroeger was Nederland liberaal, nu willen zowel rechts als links gewoon alles verbieden.

 17. 34

  @32: “Één dag een beetje geluidsoverlast voor zeurende mensen, 10 mensen op de zeventien miljoen die blind worden, en nog een paar met ander letsel, bijna allemaal veroorzaakt door vuurwerk dat al verboden is.”
  Jij hebt nieuwe cijfers?

 18. 37

  Kan iemand me dat uitleggen? Hoe vuurwerk afsteken zo’n verworvenheid kan zijn volgens sommigen. Toen ik kind/jeugd was, vond ik het geweldig. Er ging ook veel te veel geld op aan vuurwerk. Maar daarna groeide ik op en was het allemaal niet zo spannend meer. Ik kan nu ook genieten van een georganiseerd vuurwerk.

 19. 38

  @32: Één dag een beetje geluidsoverlast

  Eén dag? Zowel waar ik woon, als waar mijn vriendin woont (100 kilometer tussen de dorpen) is het al weken een knalfestijn, en op de dag dat er vuurwerk mag worden vekocht is het helemaal losgegaan. Elk jaar weer.

 20. 39

  @38
  Denk nou eens na, vuurwerk mag alleen legaal verkocht worden een paar dagen voor oud en nieuw, en alleen legaal afgestoken worden tijdens oud en nieuw. Het vuurwerk dat je in de weken ervoor hoort is dus illegaal aangekocht en illegaal afgestoken. Het verbieden van vuurwerk tijdens oud en nieuw doet niks om illegaal afsteken en illegaal aankopen in de weken vóór oud en nieuw te stoppen.

 21. 41

  @37 Het gaat er waarschijnlijk meer om dat ze nieuwe generaties ook die ‘geweldige’ ervaring gunnen! En er zelf nog allemaal nostalgische gevoelens bij hebben.

 22. 42

  @39: vuurwerk compleet illegaal maken lijkt mij inderdaad niet de oplossing. Ondanks dat zie ik problemen zoals een enorme fijnstofbelasting, geluidsoverlast niet enkel voor onliberale mensen, maar ook dieren. Dan zijn er de gewonden en zelfs doden. “Onschuldig” vuurwerk dat gevaarlijk blijkt. Ik denk dan dat er iets moet gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren