1. 4

  Sorry hoor. Je kan van dat verdrag vinden wat je wil, maar de regering besluit en de Kamer controleert. Als de Kamerfracties van VVD en PvdA het besluit van de regering steunen, dan gaat het door. En een debat komt er echt wel. Daar is geen Kamermeerderheid voor nodig.

 2. 5

  @2: Het lijkt me sterk dat een AMvB van toepassing kan zijn bij internationale verdragen, aangezien het een middel is om nationale wetgeving te preciseren.

  @4: “de regering besluit en de Kamer controleert”
  Incorrect, de Kamer besluit en de regering voert uit. Dat is ook het hele punt. De regering meent uitvoering te geven aan reeds in de Kamer genomen besluiten (aangenomen moties) mbt. CETA. Vermoedelijk is dat wat te kort door de bocht, maar tenzij een Kamermeerderheid ingrijpt komen ze er mee weg.

 3. 6

  Helaas

  En daarmee is TTIP ondanks alle kritiek toch dichterbij gekomen.

  “Tachtig procent van de Amerikaanse bedrijven die in Europa actief zijn, hebben een Canadese vestiging. Via CETA kunnen zij alsnog Europese overheden aanklagen als deze democratisch beleid aan willen nemen waarvan multinationals denken dat het hun vermeende investeringen en winsten aantast, ” aldus het platform voor een TTIP/CETA referendum.

  Hopelijk is men in het Europese parlement wijzer dan in de Tweede Kamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren