Journaliste gedood door autobom

De Maltese journaliste Daphne Caruana Galizia is vanmiddag door een autobom om het leven gekomen.

Caruana Galizia onthulde de betrokkenheid van Maltese politici Konrad Mizzi en Keith Schembri bij de Panama Papers. Ze publiceerde dat een van de betrokken bedrijven in Panama het eigendom was van Michelle Muscat, de vrouw van de Maltese premier. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat er nieuwe verkiezingen kwamen. Ze werd door de Amerikaanse website Politico benoemd tot een van de 28 mensen die Europa op dit moment vormen en opschudden. 

Haar Running commentary besteedde ook vandaag nog aandacht aan het vervolg van de corruptiezaak tegen Schembri.

Open waanlink

 1. 1

  Verdrietige ontwikkelingen. Het lijkt er steeds meer op dat wij in een maffia staat leven, waar de vette jongens niets schuwen hun geroofde rijkdommen veilig te stellen. Het is te hopen dat de opdrachtgever voor deze moord gepakt wordt,

 2. 2

  @1: Als Nederland je lief is dan sluit je haar grensen. Dat hele globalistische utopistische idealistische gebral slaat nergens op.
  Weg met de misdaad.

 3. 7

  Bismarck, op het gevaar af dat ik een cynische inslag van jouw @5 mis, de Panama papers tonen toch aan dat de maffia juist profiteert van onbegrensde mogelijkheden om hun geld te parkeren? Ik beschouw die Panama gasten als maffia. Maffia die overigens worden geholpen, actief, door zogenaamde sociaal democraten hier die de grootste brievenbuscarroussel ter wereld hebben opgetuigd.

 4. 9

  @7: De Panamapapers tonen vooral aan hoe er gebruik is gemaakt van grenzen. De hele brievenbussencarrousel bestaat ook puur bij de gratie van grenzen (en verschillen in fiscale wetgeving aan gene en deze zijde van die grenzen).

 5. 12

  @11:

  Dat argument werkt ook de andere kant op. Grenscontroles zijn er om criminaliteit tegen te gaan. Zo worden er regelmatig drug en wapens gevonden. Zonder grens, geen grenscontrole en dus meer vrijheid voor criminaliteit.Grenzen kunnen dus crminaliteit tegengaan.

 6. 15

  @12 / @14
  Schitterend, ik heb meteen een goed idee om de criminaliteit in Nederland af te laten nemen: grenscontroles bij de provinciegrenzen. Of nee, wacht, bij elke gemeente!

  Of denk je dat dat misschien tot praktische bezwaren zou kunnen leiden die niet proportioneel zijn voor dat doel?

  En zo ja: zou dat misschien bij Europese grenzen niet net zo hard gelden?

 7. 16

  @15:

  Tja, ik zou het pragmatisch benaderen. Sommige grenzen zijn kustmatig, andere natuurlijk, weer anderen sociaal. Het punt is, bij grenzen kun je niet enkel het point of view van misdaadbestrijding nemen. Grenzen zijn sociale constructies. Gevoelsmatig, controleer gemeenschappen. Pragmatisch, weet ik niet. Vraag dat maar aan het leger of justitie.

 8. 18

  @14: stropop? Kijk in de Spiegel. Er is een bomaanslag op Malta – de vierde in een paar jaar – en jij begint over de wereld grenzenloos te maken.

 9. 19

  @10: Het zal in ieder geval gedaan zijn met de criminaliteit die door de Panamapapers is aangetoond. En daarmee misschien ook wel met bomaanslagen als deze, die immers het gevolg zijn van corrupte politici die geld over grenzen wegsluizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren