‘Jared Kushner zocht achterdeurtje om met Russen te praten’

Jared Kushner, de schoonzoon van Donald Trump en praktisch diens rechterhand in het Witte Huis, zou tijdens een reeks bijeenkomsten aan de Russische ambassadeur hebben gevraagd of er een beveiligde communicatielijn tussen het overgangsteam van Trump en de Russische regering opgezet kon worden.

Amerikaanse inlichtingendiensten zouden volgens de Washington Post communicatie van de Russische ambassadeur in de VS, Sergeï Kislyak, hebben onderschept waarin deze het verzoek overbracht.

Deze nieuwe onthulling is de zoveelste aanwijzing dat het verkiezingsteam van Trump eerder onder een hoedje heeft gespeeld met de Russische overheid in het zwartmaken van Hillary Clinton.

Open waanlink

 1. 1

  Van een dergelijke berichtgeving zouden Republikeinen en andere patriottische vlagzwaaiers toch hevig moeten gaan steigeren? Als senior White House official bij de security clearance niet vertellen dat je een onderhoud met de Russische ambassadeur had: vijf jaar federal prison. Spionage: heul veul jaar prison. Oh, maar wacht: Kushner is geen islamitische neger. Dus dan is het nepnieuws en allemaal hysterie van de linkse media.

 2. 2

  @1: ‘jamaar zolang trump aan de macht is kunnen wij onze plannetjes verwezenlijken, en we hoeven die plannen ook helemaal niet te lezen, het gaat erom dat we de macht hebben en niet de democraten haha oh fuck’

  Wat nog wel het ergste is: 54% van de repulikeinen vinden dat Trump het best goed doet. Als de democraten het niet beter aanpakken wbt interne verdeeldheid dan winnen de republikeinen alsnog bij de volgende verkiezingen. Waar kennen we dat van?

 3. 6

  @4

  “de schoonzoon van Donald Trump en praktisch diens rechterhand”

  Bijt de Hand die je Voedt!

  [img]https://ronsut.home.xs4all.nl/img/flip.jpg[/img]

 4. 7

  @4 Er valt genoeg aan te merken op Hillary Clinton (de manier waarop ze de Clinton Foundation gebruikt als collectezak bij overheden die dealtjes willen ritselen; dat ze een privé-emailserver gebruikte om dat af te schermen) maar de roofzucht en minachting voor wet en rechtstaat van de Trump-clan is vele malen brutaler.

  Bovendien zou je je toch eens af moeten vragen waarom het Kremlin (fout regime en niet bepaald onze vrienden) er belang in ziet om Clinton te beschadigen en Trump in het zadel te helpen.

  Zou dat niet zijn om de VS vleugellam te maken als het op buitenlandbeleid aankomt, zodat Poetin vrij spel heeft?

 5. 9

  “maar de roofzucht en minachting voor wet en rechtstaat van de Trump-clan is vele malen brutaler.”
  De beste man heeft nog niets gedaan behalve Barnaby weggerancheerd. Ik word gek van al die namen. Er zat in ieder geval een B in. Neuken? iemand?

 6. 10

  @7: Zover ik weet is er nog steeds niemand met bewijzen gekomen dat Rusland/Putin achter de email hack van HRC zat. De rest is enkel speculatie.

  Maar eigenlijk is het minst interessant ‘wie’ er achter de hack zit – Manning / Snowden…

  Vandaar de opmerking bij #4.

  Verder is het natuurlijk zorgelijk wanneer soevereiniteiten worden geschonden, wat dat betreft heeft het Westen grote klodders boter op z’n hoofd natuurlijk.

  Al de ophef rondom de Russische contacten met Trump snap ik zowiezo niet zo.
  Als aankomend verkiesbaar potus lijkt het me zeer voor de hand liggend dat ivm buitenlandbeleid in het verkiezingsprogramma, je van te voren gesprekken gaat voeren met andere grote wereldleiders.

  In zijn verkiezingsstrijd heeft Trump steeds aangegeven de relatie met Rusland te willen verbeteren.
  Democratie heeft gewerkt: Een meerderheid is voor vrede met Rusland!

  “en niet bepaald onze vrienden” – Jij bent een hater! :)

 7. 11

  @10: Over haters gesproken, @APechtold, zijn Rusland/Putin haat vind ik echt ziek!

  Dit toch terwijl een onderdaan van hem, een volksvertegenwoordiger die met een salaris van de Nederlandse Staat, vrijwilligerswerk – propaganda maakte voor Hillary Rodham Clinton’s verkiezings-campagne.

  “af moeten vragen waarom het Kremlin (fout regime en niet bepaald onze vrienden) er belang in ziet om Clinton te beschadigen en Trump in het zadel te helpen.” @7

  Hoeveel leden van de Staatsdoema heeft Putin naar de Trump-campagne gestuurd? ;)

 8. 13

  @11 Je maakt het nu wel erg makkelijk voor me om duidelijk te maken dat je maar wat uit je nek kletst.

  Niet alleen zijn je beweringen feitelijk onjuist, je bedient je daarbij ook nog eens van termen waarvan de betekenis je overduidelijk onvoldoende bekend is.

  Ik citeer even uit een online juridisch woordenboek:

  Onderdaan: Eng.: national : internationaal publiekrecht – bewoner van een bepaald gebied, waardoor hij ondergeschikt is aan de regerende vorst of regering. Ook wel Staatsburger genoemd.

  Alexander Pechtold is geen vorst, D66 geen land, en sowieso heeft een politieke fractie geen formele hiërarchische relatie tot de lijsttrekker, noch tot de fractievoorzitter. De functie van een partijleider is bij mijn weten louter een informeel.

  Daar komt nog bij dat Wassila Hachchi op eigen houtje (en op stel en sprong) haar Kamerlidmaatschap neerlegde om voor Hillary Clinton te gaan folderen en bellen, dit tot grote verbazing en ongenoegen van de partijleiding van D66.

  Dus hoe het Alexander Pechtold aangerekend kan worden dat Hachchi om haar moverende redenen een radicale carrièreswitch maakte, is me niet helemaal duidelijk. Je suggereert een hiërarchisch, arbeidsrechtelijk verband dat er niet is. D66 is ook geen Moslimbroederschap of Scientology ofzo, waarbij leden bij hun persoonlijke projecten de wil van de partijleiding uitvoeren.

  Überhaupt is niet duidelijk wat Alexander Pechtold in deze discussie doet. Wanneer men stelt dat het Kremlin niet onze vrienden zijn, getuigt dat volgens jou van ‘haat’. Pechtold is ook kritisch op Rusland, dus die ‘haat’ Rusland en Poetin eveneens; ex-D66 Kamerlid Wassila Hachchi folderde voor de campagne van Hillary Clinton, en daarmee is de cirkel rond! Zoiets?

  Ja, als je een complotdenker bent, steekt daar een sinister verband achter, ja.

 9. 14

  @12: Dan is #11 “@APechtold, zijn Rusland/Putin haat vind ik echt ziek!” ook een ad hominem zonder onderbouwing. Ik dacht dat ik toch aangestipt had dat Putin een corrupte dictator is en dat het echt ziekelijk is hoe een bepaald iemand (ik zal geen namen noemen, want de redactie vindt dat een ad hominem) die corrupte dictator door dik en dun blijft verdedigen. Schaam op jou!

 10. 15

  Ik ben een echte Poetin-hater. Mensen die Poetin niet haten (i) zijn slecht geïnformeerd, (ii) dom, (iii) niet volledig bij het volle verstand, (iv) krijgen geld om Poetin online te verdedigen, (v) krijgen een erectie van het trollen, (vi) any combination thereof. Dat is geen ad hominem, want Poetin is geen mens. Hij is een kille, emotieloze robot. Een monster. Net als Adolf Hitler, maar dan gewiekster.

 11. 16

  @15: Je vergeet de fascisten en ik haat de fastoide, imperialistische, recht van de sterkste, corrupte maffia wereld waar Putin voor staat ook.

  #trollenparadijssargasso

 12. 17

  @13: Ja Prediker, je bent helemaal correct: Wassila Hachchi is geen onderdaan van Pechtold, is op eigen houtje vertrokken etc.

  Maar WH haar actie laat zien dat groepen/individuen over de hele wereld voorkeur verspreiden voor 1 van beide potus kandidaten.

  Zo mochten wij op Staats TV 1-2-3 dag in dag uit zien hoe Trump belachelijk/zwart werd gemaakt in de aanloop naar de verkiezingen. Bij RT zal dit vast anders geweest zijn.

  “om Clinton te beschadigen en Trump in het zadel te helpen” – Deal with it!

 13. 18

  @17: Er gaan heel veel WH-medewerkers mijns inziens helemaal rerecht de gevangenis in de komende jaren. En daar zit Clinton niet bij. Daar mag je me aan houden en daar zul je mee moeten dealen.

 14. 19

  @17: Nee echt, een Democraat steunt graag een andere Democraat? Hoe bestaat het?!

  En dat Trump in het nieuws kwam is niet een voorkeur van het NOS, dat is omdat Trump zijn best deed om hoe dan ook in het nieuws te komen. Zijn campagneleider Roger Stone (hielp ook Nixon & Reagan) is de grondlegger van ‘it’s better to be infamous than not to be famous’. Moddergooien is zijn specialiteit.

  Misschien ligt het niet aan een omroep maar gewoon aan jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren