Israël sluit de grens voor tegenstanders van bezettingspolitiek

Buitenlanders die enkel pleiten voor een boycot van producten uit de illegale Israëlische “nederzettingen” in bezet Palestina, kunnen een bezoek aan Israël en Palestina voortaan vergeten.

De kern van de nieuwe wet luidt:

“Een visum of een verblijfsvergunning van welke soort ook zal niet worden verstrekt aan een persoon die niet een Israëlisch staatsburger is of een verblijfsvergunning heeft, als die persoon of de organisatie of instelling waarin hij actief is welbewust een publieke oproep tot een boycot van de staat Israël heeft gedaan, of als die persoon heeft toegezegd aan zo’n boycot deel te nemen.”

De wet kan ook Palestijnen in Israël hun tijdelijke verblijfsvergunning kosten en Joden die in het buitenland wonen en zich tegen het regeringsbeleid hebben uitgesproken de toegang tot het land ontzeggen ondanks de Wet op de Terugkeer. Volgens de Israëlische krant Haaretz is de werkelijke bedoeling van de wet “het opleggen van sancties aan iedereen die Israëls bezettingspolitiek niet accepteert”.

Open waanlink

 1. 1

  Iets met “enige democratie in het Midden Oosten” toch? Een naar racistisch apartheidstaatje, niet meer, niet minder. Gelukkig zijn ze wel onze vrienden……..

 2. 2

  Wat mij betreft laten ze helemaal niemand meer Israël in. Vooral als in ruil er ook maar niets of niemand meer uitkomt. Ik heb het een beetje gehad met het kleutergedrag van dat land; Ga jij maar ff lekker alleen in de zandbak spelen.

 3. 3

  Het enige wat Israel doet is boycotters er op wijzen dat zij consequent moeten zijn.
  Dan moeten zij overigens ook geen PC’s, tablets, iPhones of andere smartphones gebruiken, want die zitten boordevol Israelische technologie.

 4. 7

  Ik ben recentelijk serieus werk aan het maken van BDS. Lastig als je veel vegetarisch eet.

  En @likoed, wees gerust, ik was niet van plan naar Israël te gaan, hoewel dit duidelijk weer een radicalisering is van “democratisch” Israël. Ik zie overigens dat jullie ban weer verlopen is. Welkom terug, hoewel ik niet vermoed dat het lang is.

 5. 8

  @7: Ik weet niet wat je vegetarisch eet en uit Israel moet komen? Ik koop al jaren niet meer uit dat land en het enige waar je goed bij moet opletten is humus en dergelijke. Gelukkig zijn daar ook zat andere merken.

  Overigens is het sowieso niet slecht om een beetje te checken op producten die niet de halve wereld over gesleept zijn, milieu enzo.

 6. 11

  @basszje:

  Overigens is het sowieso niet slecht om een beetje te checken op producten die niet de halve wereld over gesleept zijn, milieu enzo.

  Ja, en als je je daar een beetje in gaat verdiepen blijkt opeens dat tomaten uit de kas hier weer een stuk minder milieuvriendelijk dan degene die van over de oceaan komen. Het is helaas niet zo zwartwit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren