ING wil betalingsgedrag klanten doorverkopen aan bedrijven

Zo lezen we in Trouw:

[…] de primaire reden van de nieuwe activiteit is volgens ING om de dienstverlening te verbeteren. ‘Een tuincentrum wil bijvoorbeeld graag weten dat je elk jaar in maart 150 euro uitgeeft aan tuinspullen. Hij kan op het juiste moment een scherp aanbod doen,’ aldus de ING-directeur.

Mooi zo’n aanbieding!

Lichtpuntje:

Op het gebied van privacy van klanten benadrukt ING zich aan de wet te zullen houden en dat er van te voren toestemming aan de klanten gevraagd zal worden.

Laten we God op onze blootje knietjes danken dat er nog zoiets bestaat als het College Bescherming Persoonsgegevens (plus de bijbehorende wettelijke basis).

Als we dit soort dingen aan de zegeningen van de vrije markt moesten overlaten, waren we nog niet jarig.

Open waanlink

 1. 1

  Ik ben benieuwd op welke wijze die toestemming gevraagd gaat worden. Ik gok op een opt out regeling (een mailtje en niet reageren is toestemmen).

 2. 2

  Ik heb net de overstapservice van de Rabobank gedaan.

  Nu maar hopen dat die niet binnen korte tijd ook met dit soort ongein beginnen.

 3. 3

  Dit is een slimme actie van deze psychopaten. Eerst was het Equens die hier mee kwam, nu is het de ING. Ze laten elke keer een klein ballonnetje op om te peilen wat de reactie is. Dit zullen ze blijven herhalen zodat we er gewend aan raken en dan komt het er via een zijdeur. Ze zullen kosten wat het kost dit plan uitvoeren, let maar op.

  De enige manier is om ze dit gedrag af te leren is om ze zwaar te bestraffen door massaal te vertrekken en te klagen bij de banken. Sta op voor je privacy en protesteer!

 4. 9

  Lastig; inhoudelijk ben ik het helemaal met Jeroen eens en kan dit plan wat mij betreft niet snel genoeg afgeschoten worden.

  Je kun het echter ook als positieve ontwikkeling beschouwen; banken zijn er nu kennelijk van doordrongen dat ze zelf manieren moeten bedenken om geld te verdienen, en niet altijd op kosten van de belastingbetaler kunnen teren (misschien kunnen we binnenkort zelfs met marktwerking gaan experimenteren in de financiële sector :)).

 5. 10

  ” (misschien kunnen we binnenkort zelfs met marktwerking gaan experimenteren in de financiële sector :)).”

  Hahahaha!
  Dat moeten we toch niet willen met z’n allen ;)

 6. 12

  Wat ik opvallend vond is het commentaar van een of ander suf D66-kamerlid. Die was al overgestapt van Rabo via abn/amro naar ing, en concludeerde naar aanleiding hiervan dat er erg behoefte was aan een fatsoenlijke bank.
  Ik vind je wel een erg grote sufferd als je tot twee maal toe de ene boevenbank verruilt voor de andere, en dan nog het idee hebt dat je beter uit bent. Er bestaan ook echte ideele banken, maar dat is kennelijk bij D66 nog niet doorgedrongen.

 7. 13

  Alleen voor hrt bedenken van deze absurde ongein, zou iemand al veroordeeld behoren te worden tot het 10 jaar schoonhouden van golfbrekers, bij hoog water ;-)
  Nu maar hopen dat de politiek er direct mee afrekend.

 8. 14

  @2: Niet zo’n beste keuze naar mijn mening (ik heb slechte ervaringen met hun service en ben een paar jaar geleden juist bij hen opgestapt). Pas trouwens op met die overstapservice: Je moet zelf overal alsnog je wijziging opgeven en als je het ergens vergeet, kom je er pas over een jaar achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren