1. 2

  VVD is best ‘flexibel’ maar betert in dit geval iig haar leven. GL, pro kilometerheffing, is hier zeker zo hypocriet want in dit geval hoor ik ze helemaal niet over privacybescherming. Of heb ik wat gemist?

 2. 4

  http://standpunten.groenlinks.nl/privacy

  “De bewaarplicht voor telecomgegevens moet worden afgeschaft, alleen al omdat het nut daarvan nooit is aangetoond. Persoonsgegevens uit paspoorten en vervoersbewijzen mogen niet centraal worden opgeslagen. De hoeveelheid gegevens over vliegtuigpassagiers die aan de Verenigde Staten worden verstrekt dient drastisch te worden beperkt. De EU moet afzien van het plan om een eigen systeem op te zetten voor de doorgifte en opslag van vliegtuigpassagiersgegevens.

  GroenLinks wil ook de privacyregels voor internet aanscherpen. Zo moet het zoekmachines als Google worden verboden om persoonlijke gegevens van gebruikers op te slaan, waaronder IP-adressen, zonder hun uitdrukkelijke toestemming.

  De EU moet ervoor zorgen dat de lidstaten identiteitsfraude samen aanpakken. Slachtoffers verdienen betere ondersteuning. Banken, creditcardmaatschapijen en andere houders van persoonsgegevens moeten worden verplicht diefstal daarvan te melden aan hun klanten en aan de politie.”

 3. 6

  @Mark: Zeker, trackrecord GL is beter. Ondanks dat hun privacyvoorbehoud qua kilometerheffing niet erg ver gaat (alleen politie en justitie?) zou het volgens mij inhouden dat ze tegen het huidige voorstel horen te stemmen.

  @4: Punt 1 mee eens, het google-voorbeeld in de 2e alinea vind ik dan weer onzin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren