Harvard herroept uitnodiging Manning

De prestigieuze Amerikaanse universiteit bezwijkt onder druk van de CIA.

Chelsea Manning, de ex-soldaat en klokkenluider die in mei nog op gezag van Obama is vrijgelaten uit de gevangenis waar ze een straf van 35 jaar uitzat, had van Harvard een uitnodiging voor een fellowship ontvangen. Na het vertrek van een voormalig CIA-ambtenaar als senior fellow en de weigering van een CIA-directeur om een lezing te komen geven heeft de universiteit de uitnodiging ingetrokken.

Open waanlink

 1. 5

  @4: ja, leuk, een woordenboek dat zegt dat beide hetzelfde zijn, maar er ontbreekt 1 belangrijk verschil:

  Onder gratie wordt verstaan: het kwijtschelden, verminderen of veranderen van straffen die door de rechter zijn opgelegd, hetzij op basis van een individueel verzoek, dan wel in de vorm van een collectieve gratie. Gratie is geen vrijspraak, de persoon is niet onschuldig.

  Amnestie onderscheidt zich van gratie doordat bij amnestie een persoon voor volledig onschuldig wordt gehouden. De strafbare feiten zijn volledig uitgewist. Amnestie kan ook plaatsvinden voordat er sprake is van een veroordeling of proces.

  Met je feitloos.

 2. 7

  @5: Obama’s besluit het vonnis te wijzigen, zodat Manning dit voorjaar vrijkwam, betekende niet dat zij werd vrijgepleit. Haar advocaat, Nancy Hollander, heeft daarom ook nog niet afgezien van het hoger beroep dat tegen de uitspraak van de militaire rechtbank is ingesteld. Er loopt nog een fundraising campagne voor dit proces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren