Hamburg verbiedt protesten bij G20 top

Hamburg verbiedt op 7 en 8 juli alle bijeenkomsten binnen een straal van 38km.

Democracy in Europe Movement 2025 (DiEM25) die een grote betoging ter gelegenheid van de top had aangekondigd protesteert in een open brief tegen het bestuur van de stad, dat, tegen een eerdere belofte in, is gezwicht en buitensporige maatregelen heeft genomen:

Predator drones, usually deployed in warzones, will circle the skies, tanks will be out on the streets, and over 15.000 police officers are expected to be on patrol, including those on horseback and with dogs. Robots deployed by U.S. secret services will crawl through sewers and subway tunnels (doing what exactly? No-one knows since the U.S. won’t give us any information about them!) Hamburg will be transformed into an Orwellian dystopia of complete surveillance, enforced by paramilitary means; a democracy-free area.

DiEM25 kondigt toch een bijeenkomst aan op 7 juli onder het motto van ‘constructieve burgerlijke ongehoorzaamheid’. Met bijdragen van Yannis Varoufakis en Julian Assange.

Open waanlink

 1. 1

  Het was zeker te laat voor de gaststad om het feestje af te zeggen?
  De bestuurder die zich zodanig overtrokken meent te moeten beschermen en de burger die hij moet besturen en zijn gastheer dusdanig wantrouwt, heeft daarmee alle krediet verspeeld.
  Maar wie stelt dat de nazi-overheersing door een Amerikaanse bezetting is opgevolgd wordt nog steeds voor gek versleten, terwijl dit soort feiten hem elke top meer gelijk geven.

 2. 2

  Dat soort bijeenkomsten moet gewoon stoppen. De kosten (zowel financieel als sociaal) zijn te hoog. Ik kan me best voorstellen, dat men het risico van een aanslag op 20 staatshoofden (met hun topambtenaren) wil vermijden, maar kom dan niet samen. Doe video-overleg en kom alleen samen in groepjes van twee of drie als het nodig is. In het geheim is nog beter. Beveiligde bunkers zat op de wereld.

  Dit soort PR-stunts zijn in zwang gekomen na de val van de muur (in Berlijn voor de jongeren onder ons) en waren een soort symbool van de ‘nieuwe saamhorigheid’ op wereldniveau. Nou, die bestaat dus niet. En die G7, 8, 20 zijn dus verder ook flauwekul, TV-vulling. Die bijeenkomsten bestaan alleen als een soort powerdisplay. Een groepsbewijs: kijk wij zijn wij. Een soort Veiligheidsraad zonder mandaat.

  Stop maar.
  Doe weer eens menselijk normaal.
  Voetjes op de vloer, samenkomen is geen paradijsbewijs.

 3. 3

  @1

  Die Amerikaanse bezetting kan per direct eindigen als de Europese landen het onderling eens worden en zich verenigen. Oh wacht…dat is nu juist het probleem. Telkens zijn tijdens de vorige eeuw de Amerikanen gekomen om interne Europese problemen op te lossen zoals Hitler, USSR en de Yoegoslavische kwestie.

  Zelfs nu er een megalomane narcist is gekozen als president van de VS wordt er nog geen urgentie gevoeld. Lees ook even het blog over Kosovo. Op de Balkan is altijd wel wat te beleven.

  On topic: laat die G20 toch vergaderen. Burgerlijke ongehoorzaamheid daar heb ik niks mee.

 4. 4

  @3: Ze mogen van mij ook wel vergaderen, maar die apenrotspoppenkast is het weerzinwekkende voorbij.
  Bestel dan een echte penisverlenging.

  Henry VIII (morgen is zijn kroningsdag) droeg een bovenmaat cod piece. Waarom kan dat nu niet meer?

 5. 5

  @4

  Jaloezie op de apenrots is bij mij afwezig. Soms levert het hilarische beelden op met handen schudden. Ondanks dat zij mijn politieke denkrichting niet is, heb ik wel respect voor mevr Merkel.
  Daar zit je dan op de rots met al die haantjes.

  Een van die haantjes is dood en regeert over zijn graf heen. Orban de nationalist mag wel spreken, maar mevr. Merkel niet.
  Omdat zij niet achter hem stond toen zijn financiele malversaties uitkwamen.

  Soms lijkt het politieke wereldtoneel wel betere soap dan GTST.
  Maar dat kan ik niet weten, want naar dat laatste kijk ik niet.

 6. 6

  @3: ‘Burgerlijke ongehoorzaamheid daar heb ik niks mee’

  We zijn het gewoonweg verleerd. De burgerlijke ongehoorzaamheid heden ten dagen richt zich alleen nog maar tegen burgers zelf ipv tegen bijv. bestuurlijke voorstellen. Zal wel iets te maken hebben met dumbing down van diezelfde burger. Die heeft zich gemakkelijk laten polariseren door het nogal paternalistische liberale etablissement dat alleen economie als de norm stelt. Zo bezien is welvaart belangrijker dan welzijn en maakt verder iedere andere discussie ridicuul en staatsgevaarlijk. En zij die ‘zonder zonden’ zijn hebben nu eenmaal het instrumentarium om de burger te kleineren en desnoods te onderdrukken en te muilkorven. Dat krijg je dan als zogenaamde leiders moeten opstaan om richting te geven. De gepolariseerde burger heeft zich stuurloos laten maken en hapt geëmotioneerd naar iedere wortel die hem wordt voorgehouden. Dat bevredigt nooit natuurlijk, maar het is eerder machteloosheid die ‘boze burgers’ creëerd en weerbaarder maakt en eens in de zoveel tijd zich organiseren in bewegingen die ongehoorzaam zijn. En zeker ten aanzien van de totalitaire surveillance die opgetuigd wordt door kapitalisten die peuken schijten voor alles wat zich niet conformeert aan hun portemonnee-denken (met dank aan politiewoordvoerders die graag hun monopolie op geweld demonstreren). Die willen de burger gewoon sitting duck maken met volksspionage. Zo kun je de burger gemakkelijk persoonlijk aanvallen, opsluiten, verdelen, bedreigen, verrot slaan, monddood maken etc. Het vergt dus best wel wat moed om openlijk burgerlijk ongehoorzaam te zijn. Want voor je het weet krijg je een soort Poetinbende en/of paramilitaire strijdkrachten over je heen. Kortom, misschien zou je er wel wat mee moeten hebben en je angsten overwinnen en op te staan. Op een dag worden zelfs kleinburgertjes groot.

 7. 7

  @6

  Ik wil het niet leren, ik voer geen strijd. Ik heb gezien waartoe de strijd tegen het kapitalisme in Venezuela heeft geleidt. Het begint met mooie idealen en de revolutie en het eindigt in bloedbaden.
  Ik bedank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren